Gyermekmentő Alapítvány - Támogassa Ön is adó 1 százalékával a Gyermekmentő Alapítványt!
Gyermekmentő alapítvány - Beteg gyermekek támogatása
ADÓ 1 % FELAJÁNLÁS

GYERMEKMENTŐ ALAPÍTVÁNY

Adószám: 18182446-1-14

Bankszámlaszám:

10300002 10604035 49020019

Cím: 8640 Fonyód, Mecsek utca 11.

Levelezési cím: 2014 Csobánka, Pf. 13.

Tel.: +36-20-586-7666

E-mail cím: info@gyermekmento.eu


HOGYAN TÁMOGATHAT?
>> Adó 1 százalék felajánlás

>> Magánszemélyként

>> Cégként


Online bankkártyás adományozás a Gyermekmentő Alapítvány beteg gyermekei részére

ADÓ 1% NYILATKOZAT
Adó 1% nyilatkozat (.doc)

Adó 1% nyilatkozat (.pdf)

AZ OLDAL KULCSSZAVAI
adója 1%, alapítványok nyilvántartása, támogatott gyermekek, gyermekmentés, szja, gyermekmentő alapítvány, 1%, 1 százalék, 1% támogatás, adó 1 százalék, tevékenység, adó 1%, kórház, gyermekmentő, gyermek alapítvány, 1% felajánlás, személyi jövedelem adó, adó egy százalék, adó 1, történetek, kezelés

KIEMELT TÁMOGATÓINK

Vírus Média Keresőmarketing Ügynökség

 Medical Partner

Gulliver Játék

Zeda.hu

Gyerkőc webáruház

Babamappa

1% a megkötött biztosításokból

 >> További támogatóink


Tevékenységünk


A Gyermekmentő Alapítvány által támogatott gyermekek

Zsolt 12 éves, agydaganattal műtöttékZsolt 12 éves, agydaganattal műtötték Zsolt 10 éves korában, 2009 októberében esett át az agydaganat eltávolító műtéten.

A beavatkozást kemoterápia, sugárkezelés, majd ismét kemoterápiás kezelés követte. A fiú minden idegsejtjével a gyógyulásért küzd.


Dorina 3 éves beteg kislányDorina 3 éves beteg kislány Dorina Nephrosis szindrómával került kórházba.

Dorina 2010 áprilisának elején Nephrosis szindrómával került kórházba. Sajnos az év augusztusa óta nem reagál a gyógyszerekre.


Márk dongalábakkal születettMárk dongalábakkal született Márk 2007-ben dongalábakkal, látási fogyatékossággal, és mint utóbb kiderült, beszédkészségi problémákkal született.

Nyolc hónapos koráig gipszben volt mindkét lába 2 hét gipsz, 1 hét pihenőidő szakaszokban.


Istvánka élete a Debreceni Gyermekonkológiához van kötveIstvánka élete a Debreceni Gyermekonkológiához van kötve Istvánka 2007 februárjában született, de nem sokáig élvezhette felhőtlenül a gyermekek gondtalan életét.

2,5 éves korában ALL-t azaz Akut Lymphoid Leukémiát diagnosztizáltak nála. Ez a megnevezés a vérképzőszerv daganatos megbetegedését jelenti, ahol a fehérvérsejtek nem fejlődnek ki rendesen, majd annyira elszaporodnak, hogy létszámban felülmúlják az egészséges sejteket.


A beteg Balázst is támogatja az alapítványA beteg Balázst is támogatja az alapítvány Balázs kálváriája már a megszületése előtt megkezdődött.

A 30. terhességi hétig minden rendben zajlott, ám a 30. heti rutin, UH vizsgálaton kiderült, hogy nagy baj van. A méhlepény harmadfokban volt érett, vagyis infarktus közeli állapotban volt.


Tibor 11 éves beteg kisfiúTibor 11 éves beteg kisfiú Tibor cisztás fibrózisban szenvedő kisfiú.

Tibor csak 11 éves, de már régóta nagyon komoly betegséggel küzd. A cisztás fibrózis egy genetikai anyagcsere betegség, amelyet a kisfiú esetében 15 hónapos korában diagnosztizáltak, amikor haspuffadás, bűzös széklet, és emésztési zavarok miatt került kórházba.


Lőrinc 3 éves epilepsziás fiúLőrinc 3 éves epilepsziás fiú Lőrincet már születése előtt megtámadta a betegség.

Édesanyja 23 hetes terhes volt vele, amikor az orvos az ultrahangos vizsgálat során észlelte, hogy valami nem stimmel a magzattal.


Lilla 3 éves harmadfokú égést elszenvedett kislányLilla 3 éves harmadfokú égést elszenvedett kislány A pici lányka másfél éves korában fürödni készült édesanyjával.

Ez a fürdetés is ugyanúgy indult, mint bármely más napon, de sajnos tragikus fordulat következett be.


Lacika oxigénhiányos, állandó felügyeletet igényelLacika oxigénhiányos, állandó felügyeletet igényel A gyermek sorsa megpecsételődött már a terhesség alatt.

Születése előtt két héttel elöregedett a méhlepény, de nem vették észre az orvosok, így a kisfiú súlyos agyi károsodással jött világra.


Rómeó agyvérzést kapott születéskorRómeó agyvérzést kapott születéskor A kisfiú korán érkezett, a terhesség 27. hetében megindult a szülés, sajnos a gyermek agyvérzést kapott.

Rómeó életét meg tudták menteni, de az agyvérzés miatt nagyon súlyos szövődmények alakultak ki a babánál, látási, mozgási és értelmi fejlődésére is hatással van.


Imike nagyon ritka betegségben szenvedImike nagyon ritka betegségben szenved A gyermek nem beszél, nem mozog, nem tud enni egyedül, de szereti, ha beszélnek hozzá, jókedvét pedig hangos nevetéssel fejezi ki.

Imike egy nagyon ritka genetikai betegséggel született, non-ketotikus hiperglicinémiával, emellett kisagyi rendellenessége miatt epilepsziás rohamai vannak.


Ottó járógéppel közlekedik, asztmás és ekcémásOttó járógéppel közlekedik, asztmás és ekcémás A kisfiúnál először a perthes-kórt állapították meg, négy éves korában járógépet kapott.

Ez a betegség a csípőízületeket támadja meg, általában sántítás, fájdalom a tünete.


Gergely születése óta betegGergely születése óta beteg Gergely születése óta beteg kisfiú. 2006. március 12-én született alig 840 grammal, koraszülöttként.

Születése után 27 napig volt lélegeztető gépen. Koraszülöttségéből kilábalva az édesanya azt hitte már túl vannak a nehezén, most már minden rendben lesz. 2007. november 5-én azonban rosszindulatú májdaganatot diagnosztizáltak a kisfiúnál.


Krisztián 9 éves vese beteg kisfiúKrisztián 9 éves vese beteg kisfiú Krisztiánnál 4 éves korában észlelték, hogy baj van.

A kisfiú egész teste feldagadt, beödémásodott. Sajnos azóta ez az ödémásodás többször is előfordult, az orvosok próbálják véglegesen meggyógyítani a fiút, eleddig sikertelenül.


Evelin képtelen az önálló életreEvelin képtelen az önálló életre Egészséges kislányként született, négy hónapos korában kezdődtek a gondok, de igazából nem tudják mi okozza a betegségét.

A ma már tinédzser korú lány értelmileg sajnos egy pici baba szintjén van, szinte semmit sem tud önállóan tenni. Éjjel-nappal figyelni kell rá.


Miklóska kemoterápiás kezelést kapottMiklóska kemoterápiás kezelést kapott Miklóska panaszai 2007 októberében kezdődtek, amikor is a mindennapos fejfájás és hányás miatt a háziorvos a székesfehérvári kórházba küldte őt kivizsgálásra.

A kórházban szemészeti vizsgálatot rendeltek el, mely pangásos papillát mutatott. MR és CT készült, mely a hátsó, negyedik agykamrát kitöltő hydrocephalust okozó térfoglaló folyamatot írt le. 2007. november végén az Amerikai úti idegsebészeten eltávolították a daganatot.


Dávid 3 éves mentálisan retardált kisfiúDávid 3 éves mentálisan retardált kisfiú Dávidka 2007-ben látta meg a napvilágot. Már a születése sem ment zökkenőmentesen.

Az orvosok a 29. terhességi héten, idő előtti burokrepedés miatt császármetszéssel kénytelenek voltak kivenni a babát.


Tamás 3 éves down szindrómás kisfiúTamás 3 éves down szindrómás kisfiú Tamás a 35. hétre született 2555 grammal, császármetszéssel.

A terhesség zavartalan volt, így nagyon meglepte őket a hír a születést követő napon, hogy gyermekükkel nincs minden rendben.


Sanyikának is az szja 1 százalékból segítünkSanyikának is az szja 1 százalékból segítünk A kisfiú koraszülöttként érkezett, sajnos rögtön agyvérzést kapott. Vízfejűség alakult ki nála.

A hidrokefália egy súlyos rendellenesség, az ilyen beteg gyermekek esetében az agyvíz nem áramlik megfelelően, ugyanakkor változatlanul termelődik.


Májbetegséggel is küzd a 16 éves KatalinMájbetegséggel is küzd a 16 éves Katalin Katalin májdaganatos lány.

Egy anyuka végső elkeseredésében fordult Alapítványunkhoz, hogy segítsünk Neki, és 16 éves lányának.


Koppány nagyon súlyos rendellenességekkel születettKoppány nagyon súlyos rendellenességekkel született A kisfiú koraszülöttként jött világra, az orvosok azt mondták, hogy az élettel össze nem egyeztethető fejlődési rendellenességgel született.

2008-ban született, az orvosok szerint annyira sok és olyan súlyos betegséggel küzd, hogy már nem is élhetne, de Koppány igyekszik, élni akarása hihetetlen, lassan, de egyenletesen fejlődik.


A Down szindrómás MátékaA Down szindrómás Mátéka Mátéka Down szindrómás kisfiú.

Máté Down szindrómával, és szívelégtelenséggel született. A kisfiú állapotából kifolyólag édesanyja 24 órás felügyeletére, gondoskodására van szüksége. A család szerény anyagi körülmények között, de a nehézségek ellenére szeretetben él.


Milán 18 éves kamasz fiú Ewing SarcomávalMilán 18 éves kamasz fiú Ewing  Sarcomával Milán betegségére 2007-ben derült fény.

A kivizsgálások eredményeképp az orvosok megállapították, hogy a fiú Ewing szarkómában szenved, és ennek megfelelően megkezdték kemoterápiás kezelését.


Erik 13 éves beteg kisfiúErik 13 éves beteg kisfiú Három és fél éve diagnosztizálták Eriknél a Crohn szindrómát.

Ez a betegség az immunrendszer megbetegedése, amikor is a szervezet nem tud különbséget tenni a számára hasznos, és káros anyagok között.


Virág 7 éves asthma bronchiale, rhinitis allergiás kislányVirág 7 éves  asthma bronchiale, rhinitis allergiás kislány Virág 2010 közepén került kórházba klímaterápia céljából.

Mivel fulladásos rohamai voltak, ezzel a terápiával próbáltak javítani az állapotán. Bár tünetei enyhültek, folyamatosan gyógyszert kell szednie állapotának szintentartásához.


József 13 éves agyvérzéses, agy műtétes kisfiúJózsef 13 éves agyvérzéses, agy műtétes kisfiú József érmalformációs fejlődési rendellenességgel küzd.

Józsefnek az elmúlt években kilenc műtétje volt agyi erek vérzése miatt. Sajnos ezen beavatkozások során kigyógyítani nem lehetett a betegségéből.


Gábor 13 éves epilepsziás, asztmás, szellemi fogyatékos, mozgássérült kifúGábor 13 éves epilepsziás, asztmás, szellemi fogyatékos, mozgássérült kifú Gábor egészségesen született. Eleinte úgy tűnt minden rendben van, de hathónapos korában elkezdődtek vele a problémák.

Lázgörcs, vashiány, később asztma, majd epilepsziás görcsök alakultak ki. Nagyon gyakoriak a légúti fertőzések nála, melyek kórházi kezelést igényelnek.


Sándor 13 éves hallás sérült és enyhén szellemi fogyatékos kisfiúSándor 13 éves hallás sérült és enyhén szellemi fogyatékos kisfiú Sándor veleszületett rendellenességgel él.

Sándor egy 14 éves fiú, aki mindkét oldali nagyfokú halláscsökkenéssel, és enyhén értelmi fogyatékosan jött a világra.


Barbara 2 éves nyaki fejlődési rendelenességel született kislányBarbara 2 éves nyaki fejlődési rendelenességel született kislány Barbara édesanyja a szülést megelőzően volt genetikai tanácsadáson, így a szüléskor nagyon váratlanul érte a tény, hogy gyermekének gond van a gerincével.

A III-VI csigolyák magasságában nyaki fejlődési rendellenessége van. A kislányt ugyan előjegyezték műtétre, de még várólistán van.


Vivien 6 éves agyi cystarendszerben szenvedő kislányVivien 6 éves agyi cystarendszerben szenvedő kislány Vivien rendellenességgel született.

Az agya nem fejlődött rendesen, és egy nagy cisztarendszer is kialakult a kis fejében.


Teodóra 9 éves vese beteg nephrosis syndromás kislányTeodóra 9 éves vese beteg nephrosis  syndromás kislány Teodóránál 2010 októberében diagnosztizálták a súlyos betegséget.

A diagnózist követően átmenetileg intenzív osztályon is kezelték. A nephrosis lényege, hogy a vesén keresztül a beteg fehérjét veszít, így a beteg ödémás lesz, túlterhelődik a keringése.


Dzsenifer súlyos vérszegénységben szenvedő 8 éves kislányDzsenifer súlyos vérszegénységben szenvedő 8 éves kislány A kislány már 2004 óta gyógykezelés alatt áll.

Ez a betegség a vérképzőszerv rendellenes működése, amelynek során a vér oxigénszállító képessége nagymértékben lecsökken.


Gabriella 11 éves fogyatékossággal született kislányGabriella 11 éves fogyatékossággal született kislány Gabriella már születésekor több betegséggel küzdött.

Siket, egyik hallójárata sem fejlődött ki. Enyhén értelmi fogyatékos, de szájpadhasadéka, keringési zavara, és mozgásszervi rendellenessége is van.


Balázs 13 éves anyagcsere betegséggel születettBalázs 13 éves anyagcsere betegséggel született Balázs Canavan leukodystrophiás fiú.

Balázs súlyosan értelmi fogyatékos, így magatehetetlen, folyamatos ellátást igényel. Sajnos nem ez az egyetlen betegsége, így ápolása még nehezebb.


Valentin 17 éves nyirok eredetű rosszindulatú daganatos nagyfiúValentin 17 éves nyirok eredetű rosszindulatú daganatos nagyfiú Valentin nem először találkozott halálos kórral, amikor daganatot diagnosztizáltak nála.

Korábban már átélte nagyapja küzdelmét a tüdőrákkal, amely tragédia mély nyomott hagyott benne.


Szilvia 14 éves hodgkin kór, nyiroksejt túlsúly betegségben szenvedSzilvia 14 éves  hodgkin kór, nyiroksejt túlsúly betegségben szenved Szilvia 2007 novembere óta beteg.

Ekkor diagnosztizálták nála a fent említett daganatos megbetegedést, amely a nyirokrendszerből indul ki.


Krisztián 11 éves aktivitás és figyelem zavarokkal küzdő kisfiúKrisztián 11 éves aktivitás és figyelem zavarokkal küzdő kisfiú Krisztiánt és édesanyját 4 éves korában elhagyta az édesapja.

A fiút kicsit később pszichiátriára kellett vinni, mert depressziós, agresszív lett, és saját magára veszélyes módon viselkedett.


Lacika a legfiatalabb szívátültetettLacika a legfiatalabb szívátültetett Lacika volt a legfiatalabb szívátültetett Magyarországon.

Lacika szívbetegséggel született, születése óta ritmusszabályozóra volt szüksége.


Szabolcs 9 éves Perthes kórban szenvedő kisfiúSzabolcs  9 éves  Perthes kórban szenvedő kisfiú Szabolcsnál 2008-ban jelentkeztek először a csípőpanaszok.

Ekkor a szülei orvoshoz vitték, ahol kivizsgálták a kisfiút. Az eredmények azt igazolták, hogy a fiúcska combcsontjának vérellátása zavart.


Nikoletta súlyos csontvelő betegségben szenvedNikoletta súlyos csontvelő betegségben szenved Nikoletta 14 hónapos nagyon súlyos csontvelő betegségben szenvedő kislány.

Nikolettánál 6 hónapos korában fedezték fel a betegséget. Csontveleje elégtelenül működik, melynek következtében vérszegénysége van, fokozottan hajlamos a megfertőződésekre, és vérzékeny lett.


Cintiának csecsemőkori agybénulása voltCintiának csecsemőkori agybénulása volt Cintia 5 éves, csecsemőkori agyi bénulásból visszamaradt problémákkal küzdő kislány.

Cintia születésének pillanatától fogva küzd a betegségekkel. 850 grammal született a terhesség 30. hetében, így azonnal az intenzívre szállították, ahol lélegeztető gépre tették.


Kristóf oxigén hiánnyal születettKristóf oxigén hiánnyal született Kristóf 8 éves kisfiú, visszamaradott a fejlődésben.

Kristóf állapotának okát még nem állapították meg teljes bizonyossággal. Felmerült az oxigénhiányos születés, és a genetikai betegség is.


Zsombor mozgásfogyatékos és epilepsziás kisfiúZsombor mozgásfogyatékos és epilepsziás kisfiú Zsombor oxigénhiányosan született, több betegséggel is küzdő fiú.

Zsombor születésekor oxigénhiányos lett, nem vették időben észre a nyakára tekeredett köldökzsinórt.


Tibor fejlődési rendellenességben szenvedTibor fejlődési rendellenességben szenved Tibor koraszülöttként látta meg a napvilágot.

Szülei már a terhesség ideje alatt is tudták, hogy gondok lesznek a picivel, csak azt nem, hogy milyen mértékben.


Viktória csontvelő transzplantáción esett átViktória csontvelő transzplantáción esett át Viktória neuroblasztómás kislány.

Viktória jókedélyű, életvidám kislány volt. Nagyon szeretett nevetgélni, beszélgetni, és „szerelmét” nézni a tévében, aki Troy volt a High School Musicalből. Mindössze 3.5 éves volt, amikor sápadt lett, étvágytalan volt, és egy ideje gyakran elesett.


Tünde 5 éves, down szindrómás kislányTünde 5 éves, down szindrómás kislány Koraszülöttként a hetedik hónapban jött világra, azóta is neurológiai gondozásra szorul.

A beteg kislány igen kis termetű, nyugodt, feladattudata kialakulóban van. Figyelme könnyen terelődik, de koncentrációs képessége fejlődést mutat az évek múlásával.


Olivér 2 éves, tartós betegségben szenvedOlivér 2 éves, tartós betegségben szenved A kisfiú a 36. hétre született oxigénhiánnyal, 2600 grammal.

A köldökzsinór háromszor körbe tekeredett a nyakán, ez okozta a gondokat. A szülést követően négyszer élesztették újra az első 24 órában.


Dorina 4 éves múlt, súlyos szívfejlődési rendellenességgel születettDorina 4 éves múlt, súlyos szívfejlődési rendellenességgel született A kislány több műtéten is átesett, de 2011 októberében csak műszívvel tudták helyreállítani keringési problémáit.

Ezután pontosan 283 napig tartották életben műszívvel, mire 2012 augusztusában sikerült donor szervet találni a gyermeknek.


Hunor leukémiás kisfiúHunor leukémiás kisfiú Hunornál 2010 novemberében diagnosztizáltak ALL-t, vagyis akut limfoid leukémiát.

Ez egy vérképzőszervi daganatos megbetegedés, melyben a fehérvérsejtek nem fejlődnek ki megfelelően, és számuk meghaladja az egészséges vérsejtek számát.


Andrea neuroblasztómás kislányAndrea neuroblasztómás kislány A picike Andrea már két hónapos korában megtapasztalta, hogy milyen súlyos betegnek lenni.

Ekkor diagnosztizáltak nála daganatot. Négyéves korára már túl volt néhány kemoterápiás kezelésen, egy tumor eltávolító műtéten és egy autológ csontvelő átültetésen is.


Virág 11 éves, tartósan beteg kislányVirág 11 éves, tartósan beteg kislány A Hyper IgE szindróma, egy olyan immunhiányos rendellenesség, melyet az IgE-antitestek nagyon magas szintje és ismétlődő Staphylococcus baktérium okozta fertőzések jellemeznek.

A fertőzések érintik a bőrt, az ízületeket és más szerveket.


Málna 6 éves kislány, Hyper IgE szindrómában szenvedMálna 6 éves kislány, Hyper IgE szindrómában szenved A Hyper IgE szindróma, egy olyan immunhiányos rendellenesség, melyet az IgE-antitestek nagyon magas szintje és ismétlődő Staphylococcus baktérium okozta fertőzések jellemeznek.

A fertőzések érintik a bőrt, az ízületeket és más szerveket.


Adorján charcoot-mariee-tooth betegségben szenved, 9 éves kisfiúAdorján charcoot-mariee-tooth betegségben szenved, 9 éves kisfiú Ez a betegség olyan örökletes neuropátia, amelyben a lábszárak izomzata gyengül és sorvad.

A kisfiú az édesanyjától örökölte, aki ugyanezekkel a tünetekkel és ugyanezzel a betegséggel küzd. Ezt már genetikai vizsgálattal is kimutatták.


István halláskárosodott fiúIstván halláskárosodott fiú István családjában sajnos nem ismeretlen a hallásprobléma.

A fiú állapota ellenére családja igyekszik mindent megadni neki, hogy teljes értékű ember válhasson belőle. Hallókészüléket visel, hogy jobban felfogja a körülötte lévő világot.


Zsófia 11 éves beteg kislányZsófia 11 éves beteg kislány Értelmi fogyatékos, közepes mentális retardációval rendelkezik és markáns viselkedésromlással.

Otthon nehezen irányítható, kritikátlan, korlátozást nem tűr, agresszív, és hipermotil (túlmozgásos).


Lászlónak gyulladásos betegség húzódott az agyára, időszakosan lebénultLászlónak gyulladásos betegség húzódott az agyára, időszakosan lebénult László családja egy átlagos, kétgyermekes család, dolgozó szülőkkel, aranyos gyerekekkel.

Élték a kisgyermekes családok mindennapjait. Édesapa dolgozik, édesanya gyes-en a gyermekekkel. Mígnem egyik napról a másikra Lacika lebénult.


Amanda 7 éves beteg kislányAmanda 7 éves beteg kislány Amanda 2005. áprilisában született koraszülöttként, agyhártyagyulladással.

Az agyhártyagyulladásnak visszamaradó károsodásai alakultak ki. Születését követően rengeteg időt töltött a Miskolci kórház falai között.


Noémi beteg kislányNoémi beteg kislány Noémi 2009-ben született beteg kislány.

Noémi 2010 augusztusában került a nyíregyházi kórházba feltűnő nyugtalanság miatt, háziorvosi beutalóval. Előtte egy éves koráig teljesen egészséges kislány volt.


Márió két éves beteg kisfiúMárió két éves beteg kisfiú Márió ikertestvérével együtt a 35. hétben született meg, lepényleválás miatt.

Súlyos oxigénhiányt szenvedett születésekor Márió, de a kislány ikertestvére szerencsére egészségesen jött a világra.


Ferike 2,5 éves beteg kisfiúFerike 2,5 éves beteg kisfiú 2009. novemberében született, és az elhúzódó kitolási szak miatt újra kellett éleszteni, melynek az eredménye volt, az oxigénhiányos állapot.

Sajnos ennek súlyos következményei lettek, mint az agyi károsodás, epilepszia, és a feszes izomzat.


Eszter mozgássérült kislányEszter mozgássérült kislány Eszter súlyosan mozgássérült 10 éves kislány

Eszterke orvosi műhiba miatt, oxigénhiányos állapotban, koraszülöttként született. Így születése óta hordják speciális kezelésekre, műtétekre és állandó kontrollvizsgálatokra.


István 4 éves szívbeteg kisfiúIstván 4 éves szívbeteg kisfiú A kisfiú születése után mondták az anyukának, hogy vigyék el Debrecenbe a szívét kivizsgáltatni, mert az orvosok szerint szívzöreje van.

Istvánka szülei két helyre is elvitték kivizsgáltatni, ahol szívbillentyű szűkületet állapítottak meg nála. Azt mondták, hogy erre nincsen gyógyszer.


Mátyás 14 éves beteg kisfiúMátyás 14 éves beteg kisfiú Matyika 12évesen került (2010.március) a Szent László Kórház hematológiai, és csontvelő transzplantációs osztályára, ahol kiderült a betegsége.

Súlyos aplasztikus anémiában szenved. Amikor az immunrendszer elpusztítja a vérképző őssejteket, ezért alacsony a thrimbocyta, fehérvérsejt, és a hemoglobin szintje.


Réka hét éves beteg kislányRéka hét éves beteg kislány 2008. januárjában, 1 hónapos korában esett át egy szív műtéten(aorta főér operáció), és vért is kapott.

Azután szinte mindennaposan jártak különböző vizsgálatokra.


Attila 7 éves beteg kisgyermekAttila 7 éves beteg kisgyermek A kisfiú örökölt génhibával rendelkezik. Az apa hordozza a hibás gént.

Attila 34 hetesen született meg, 2300 grammal. A PTE Szülészeti Klinikán ápolták 6 hetes koráig.


Bence 10 éves beteg kisfiúBence 10 éves beteg kisfiú 2010 szeptembere óta beteg. 2010. Október. 4.-én került be a SE II. számú Gyermekgyógyászati Klinikára.

Október 6.-án diagnosztizálták nála az acut lymphoid leucemiat. A kemoterápiás kezeléseket 2011.05.28-ig kapta.


Mihály enyhén értelmi fogyatékos, és halláskárosodottMihály enyhén értelmi fogyatékos, és halláskárosodott Mihály egy aranyos, rendes kisfiú.

Édesanyja már korábban felfigyelt arra, hogy nem érti meg rendesen a dolgokat, és rosszul beszél.


Henrik 9 éves beteg kisfiúHenrik 9 éves beteg kisfiú Henrik 9 éves, születése óta beteg kisfiú

A kisfiúnak születésekor a köldökzsinór a nyakába tekeredett, így sajnos oxigénhiányos állapotban újra kellett éleszteni.


Norbert születése közben sérült kisfiúNorbert születése közben sérült kisfiú Norbertnek már a születés is nagy nehézségeket okozott.

Miközben ő a világra jött, az orvosok küzdöttek mind az édesanya, mind a kisfiú életéért.


Fruzsina teljesen vak lányFruzsina teljesen vak lány Fruzsina koraszülött volt.

Jobb szemére születése óta teljesen vak volt, bal szeme pedig rossz volt, így gyengénlátóként élte mindennapjait. Ennek ellenére általános iskolai tanulmányait integrált iskolában végezte.


Vivien 6 éves súlyos gerincferdüléses kislányVivien 6 éves súlyos gerincferdüléses kislány Viviennél az iskolában végzett vizsgálatok alkalmával találtak furcsaságokat.

Tovább is küldték kivizsgálásra, amelyek végül megállapították, hogy a kislánynak 20 fokos, mindkét oldalra történő gerincferdülése van.


Regina 5 éves mowat-wilson szindrómában szenvedő kislányRegina 5 éves mowat-wilson szindrómában szenvedő kislány Ritka genetikai betegséggel született.

Mowat-Wilson szindrómával, melynek főbb tünetei az értelmi fogyatékosság, a jellegzetes arcvonások, a késleltetett fejlődés, és a Hirschsprung –féle betegség. Mellette pitvari sövényhiányt és epilepsziát diagnosztizáltak nála.


Szabolcs öt éves fejlődési rendellenességekkel született kisfiúSzabolcs öt éves fejlődési rendellenességekkel született kisfiú A kisfiú születésekor komplikációk adódtak.

15 óra vajúdás után oxigénhiány, agyvérzés, kétoldali PTX alakult ki, és azonnali újraélesztés vált szükségessé.


Milán 6 hónapos beteg kisfiúMilán 6 hónapos beteg kisfiú Milán dongalábbal született, és 4 hónapos korában gipszet kapott a lábára.

A veleszületett dongaláb, hogy az újszülött egyik lába „lóláb állásban” rögzített.


Zsombor 5 éves, és gastrointestinalis myopathia-ban szenvedZsombor 5 éves, és gastrointestinalis myopathia-ban szenved Öt hónapos korában egyre ritkábban lett széklete, beöntésre, hashajtók hatására is csak minimális széklet ürült.

A nagyfokú, és nem szűnő passage zavar, valamint a folyamatos retenciók miatt a SOTE I. Számú Gyermekklinikára kerültek.


Arnold fél oldalára bénult, és epilepsziásArnold fél oldalára bénult, és epilepsziás Arnold élete nem könnyű. A négygyermekes család csekély anyagi forrásokból él.

Édesanyja egész nap vele van, mert fia folyamatos ellátást igényel, így képtelen munkát vállalni. A fiú koraszülött volt, de egyébként normálisan fejlődött.


Martin 6 évesMartin 6 éves Születése óta súlyosan beteg kisfiú.

A kisfiú 24. hétre született meg 720 grammal, születés után intubálták, valamint tartós gépi lélegeztetésre szorult.


Alexandra 15 éves lány, aki Dravet szindrómában szenvedAlexandra 15 éves lány, aki Dravet szindrómában szenved A Dravet szindróma ritka idegrendszeri megbetegedés, mely a gyermekkori epilepsziás megbetegedések egyike.

A Bethesda Gyermekkórházban 9 hónapos kora óta kezelik.


Laura 7 éves beteg kislányLaura 7 éves beteg kislány Laurát krónikus vesebetegséggel, és húgyúti problémákkal kezelik a Szegedi Gyermekklinika nefrológiai osztályán.

2010-ben történt kivizsgálás alkalmával a bal oldalon V fokozatú, jobb oldalon IV. fokozatú VUR igazolódott.


Róbert 16 éves halmozottan sérült kisfiúRóbert 16 éves halmozottan sérült kisfiú Amikor 32 hetes terhes volt vele édesanyja vele kiderült, hogy baj van a babával.

Akkor azt mondták, hogy vízfejű, majd később hozzáfűzték még, hogy nyitott a gerince, ezért megindították a szülést.


Noémi 2009. januárjában születettNoémi 2009. januárjában született Noémi 2009. januárjában született, súlyos szülési asphyxia –val

Az asphyxia tetszhalál; a légzés, majd a szívműködés kimaradásával járó súlyos légzési zavar.


Dzsenifer 16 éves súlyosan beteg lányDzsenifer 16 éves súlyosan beteg lány A lány 2011. novemberében akut hepatitis szindróma miatt került felvételre a Szombathelyi Kórház Infektológiai Osztályára, de ezt a vizsgálatok kizárták.

Ezután átküldték a Budapesti Gyermekklinikára ahol védőoltásokat, és gyógyszereket kapott.


Tímea genetikai betegséggel jött a világraTímea genetikai betegséggel jött a világra Tímea 2006-ban veleszületett genetikai betegséggel jött a világra

Emiatt ortopéd problémái vannak. Kétoldali csípőficammal rendelkezik, és súlyos mozgáskorlátozott.


Gábor viselkedésproblémákkal küszködő fiúGábor szerető nagycsaládban él, és bár a szeretet nagyon sokat számít, sajnos nem old meg mindent.

Négy testvére van, édesanyja a gyermekekkel van otthon, míg az édesapa a környék kevés munkalehetősége közül próbál minél többet megragadni. A szülők mindent megtesznek gyermekeikért, és nagyon örültek, amikor végre sikerült saját otthont teremteniük maguknak.


Auróra és Petronella fulladásos hörgőgyulladásban szenvednekAuróra és Petronella családja nagyon nehéz helyzetben van.

Mindkét gyermek tartósan beteg, és emellett anyagi helyzetük is nagyon rossz. Mindketten már csecsemőként megtapasztalták a betegeskedés nehézségeit.


Milán fulladásos légúti megbetegedésekkel küzdMilán 5 és fél éves, gyakran van fulladással járó légúti megbetegedése.

Ez nagy gondot jelent a családnak, mert emiatt a kisfiú gyakran szorul kórházi kezelésre. Az aggódás mellett anyagilag is megterhelő számukra a sok utazás, kezelés.


Fruzsina 15 éves súlyosan beteg lányFruzsinánál már csecsemőkorban megkezdődtek a gondok.

Már ilyen picinek agynyomás-fokozódása volt, majd hydrocephalus (vízfejűség) miatt VP shunt beültetést végeztek rajta. 12 éves koráig ezzel együtt fejlődése zavartalan volt.


Rebeka 3 éves, genetikai betegséggel született kislányRebeka betegsége ellenére szerencsésnek mondható.

A nála észlelt betegséget ritkán veszik észre 2 éves kor alatt, viszont a gyógyulást hozó csontvelő transzplantációt el kell végezni 2 éves korig.


Nikoletta 14 éves, szellemi fogyatékos lányNikoletta 14 éves, közepesen fogyatékos kamasz lány.

Betegsége miatt speciális nevelésre van szüksége, így speciális iskolába kell hordani. Viselkedése agresszív, és éjszaka nem szobatiszta, így pelenkázni kell.


Bianka nagyon ritka genetikai rendellenességgel születettBianka 2008-ban született. Fél éves volt amikor kiderült, hogy egy nagyon ritka genetikai betegséggel, béta-thalassaemiával született.

Ez azt jelenti, hogy a kislány szervezete nem termel hemoglobint, ami a vérben az oxigén szállításáért felelős.


Jázmin születésekor agyhártyagyulladást kapottJázminka egészséges, szép babának látszott egészen egyhónapos koráig, amikor is nagyon rosszul lett.

Mint a kórházba kerülése után kiderült, születésekor baktérium okozta gennyes agyhártyagyulladást kapott.


Viktória testének felét égési sérülések borítjákViktória 2005-ben lábain forrázás miatti égési sérüléseket szenvedett.

Összességében testének 50%-a égett meg. A balesetet követően plasztikai műtéteken esett át. Mivel még növésben van, folyamatosan plasztikai beavatkozásokra van szüksége.


Milán asztmás kisfiúMilánnál két hónapos korában kezdődtek a panaszok.

Normál ütemben fejlődött, átlagos gyermeknek tűnt, de a folyamatos légúti megbetegedései miatt sok vizsgálatot végeztek el rajta.


Bálint bőrbeteg és oxigénhiányosan született kisfiúBálint életvidám, mindig mosolyog, tele van szeretettel és huncutsággal.

Sajnos születése előtt két napig szennyezett magzatvízben volt, amit nem vettek észre az orvosok. Ez születésnél bekerült a tüdejébe.


Zsombor epilepsziás fiúZsombor szerető és gondoskodó családba született.

Már érkezése előtt előkészítettek mindent jövetelére, megvolt mindene ahhoz, hogy harmonikus, nyugodt, szeretetteljes élete legyen.


Média & Sajtó
Klubrádió, Szerepvállalás 2013.08.10

ATV, Híradó 2013.07.06.

RTL Klub, Híradó 2013.05.30.

Juventus Rádió, Budapesti Arcok 2013.05.14.

Diórádió, Reggeli Turmix 2013.01.10.
Hírlevél
Elküld

Oldaltérkép   |   Impresszum   |   Adatvédelmi nyilatkozat
Gyermekmentő Alapítvány - gyermekmentés, gyermekmentő, adó 1, adó 1 százalék
Szerzői jogok tulajdonosa © Gyermekmentő Alapítvány - 2010