Gyermekmentő Alapítvány - Támogassa Ön is adó 1 százalékával a Gyermekmentő Alapítványt!
Gyermekmentő alapítvány - Beteg gyermekek támogatása
ADÓ 1 % FELAJÁNLÁS

GYERMEKMENTŐ ALAPÍTVÁNY

Adószám: 18182446-1-14

Bankszámlaszám:

10300002 10604035 49020019

Cím: 8640 Fonyód, Mecsek utca 11.

Levelezési cím: 2014 Csobánka, Pf. 13.

Tel.: +36-20-586-7666

E-mail cím: info@gyermekmento.eu


HOGYAN TÁMOGATHAT?
>> Adó 1 százalék felajánlás

>> Magánszemélyként

>> Cégként


Online bankkártyás adományozás a Gyermekmentő Alapítvány beteg gyermekei részére

ADÓ 1% NYILATKOZAT
Adó 1% nyilatkozat (.doc)

Adó 1% nyilatkozat (.pdf)

AZ OLDAL KULCSSZAVAI
gyermekmentő alapítvány, gyermekmentés, adó 1 százalék, kórház, adója 1%, kezelés, tevékenység, adó 1, adó egy százalék, történetek, gyermekmentő, 1% támogatás, 1 százalék, támogatott gyermekek, adó 1%, 1% felajánlás, gyermek alapítvány, alapítványok nyilvántartása, szja, 1%, személyi jövedelem adó

KIEMELT TÁMOGATÓINK

Vírus Média Keresőmarketing Ügynökség

 Medical Partner

Gulliver Játék

Zeda.hu

Gyerkőc webáruház

Babamappa

1% a megkötött biztosításokból

 >> További támogatóink


Krisztián betegségével Szegedre jár kezelésre


Krisztián betegségével Szegedre jár kezelésre
Krisztián születése óta súlyosan beteg kisfiú.

Krisztián 2006-ban született, váratlanul, a 29. hétre. A kisfiú súlya alig 1270 gramm volt, III. fokú kamrai vérzés súlyosbította állapotát. Lélegeztetőgépre került, egyre nőtt a fejtérfogata, kritikus volt az állapota.

Hét hónapot töltött a nyíregyházi kórház koraszülött intenzív osztályán, Édesanyja természetesen végig vele volt. Ezalatt többször végeztek shunt-beültetést, és más műtéteket rajta. Az édesanya ez idő alatt kismamaszállón élt, fizikailag nem tudott segíteni a kisfiúnak, de végig mellette volt, beszélt hozzá.

200 nap után mehettek haza. Azt hitték végre véget ért a nagyon rossz időszak, de az igazi küzdelem még csak ezután kezdődött. Krisztiánt napi több alkalommal is epilepsziás rohamok támadták meg, nem tudott enni, nem volt szopóreflexe. Sajnos már három hónap után kiderült, hogy ez a V.P. shunt sem vezet, az agyi tömlők is nőttek, így még több ciszta alakult ki az agyában.

Újabb két hónap és négy műtét várt rá. Ekkorra olyan anyagi nehézségei lettek a családnak, hogy hitelt kellett felvenniük. Sajnos a nagyszülők sem tudnak segíteni, mivel az édesapa árva, az édesanya szülei pedig rokkantnyugdíjasok.

Az elmúlt négy évben sokat küzdöttek és nélkülöztek, de Krisztiánért mindent megtettek lehetőségeikhez mérten. A kisfiú fél oldalára béna, ezért hetente kétszer járnak gyógytornára, gyógypedagógushoz, lovagolni, rendszeresen viszik neurológushoz, idegsebészhez, gasztroenterológushoz, pulmonológushoz, szemészetre.

Sajnos sokat beteg, szinte havonta támadják meg alsó- és felső légúti fertőzések, gyenge az immunrendszere. Ennek a fiúnak azonban olyan akaratereje van, amelyet sok ember megirigyelhetne tőle. Nagyon eleven, sokat fejlődik, már négykézláb közlekedik. Sajnos még pelenkás, és önállóan nem eszik, nem iszik, de a szülők bizakodóak, nem veszítik el hitüket.

A kisfiút 2007-ben Szegedre vitték V.E.P-ERG vizsgálatra, mert kiderült, hogy nem lát, s nem kommunikál. A Vakok Intézetébe jártak, ahol megtanították a szülőket, hogyan foglalkozzanak Krisztiánnal, hogy a figyelmét felkeltsék, és mára már lát a kisfiú. Epilepsziájával a Bethesda Kórház Ilka utcai részébe jártak.

Egy évig tartott mire megtalálták a neki megfelelő gyógyszer kombinációt, ennek eredményeként mára csökkent a rohamok száma is, s így képességei, fizikai állapota sokkal könnyebben fejleszthető. Hosszú utat tett meg a család, mire idáig eljutottak és még mindig nehéz idők elé néznek. 2009 júliusában jött egy újabb csapás.

Nagyon szerettek volna a szülők egy egészséges kistestvért Krisztiánnak, de sajnos újfent egy csapást mért rájuk a sors. Második kisfiuk Adrián, szívfejlődési rendellenességgel született, csupán tíz napot élt. A műtét ugyan sikerült, de szervezete nem volt elég erős. Budapesten halt meg. Ez a veszteség mélyen érintette a szülőket, máig nem értik, miért velük történt ez az egész.

Nehéz volt ugyan, de hazavitték és eltemették Adriánt, a sírhelye a faluban van, ahol a család él. Ez a kiadás újabb hitelre kényszerítette a már így is nagy anyagi gondokkal küzdő családot. Az édesanya szülei egy szobát biztosítanak nekik, de hiába dolgozik az édesapa ereje felett, már a csekkeket sem tudják befizetni, nem tudják az autót tankolni, az édesanya nem tudja így tornára és foglalkozásokra vinni Krisztiánt.

Az édesanya nagyon el van keseredve, nem talál megoldást a problémájukra. Még négy órás munkát sem tud vállalni, mert Krisztián állandó felügyeletet igényel. Utolsó műtétük 2010 augusztusában volt. Azóta is beteg a kisfiú.

A gyógyszerek nagyon sokba kerülnek és nem mind írható közgyógyigazolványra, ráadásul Krisztiánt még pelenkázni kell: háromhavonta 270 darab jár nekik, ami éppen a fele a szükséges mennyiségnek. Krisztián súlya már meghaladta a 30 kg-ot, így a megfelelő pelenka beszerzése is egyre nehezebb feladat.

A család bármilyen segítségnek nagyon örül, ami egy kicsit is megkönnyítheti nehéz helyzetüket.

Nagy segítséget jelentene a Gyermekmentő Alapítványnak, ha megtisztelne minket adója egy százalékával!

Az adó 1%-ról történő rendelkezés menetéről »itt« olvashat.

Ikt.sz.:114Vissza a történetekhez
Média & Sajtó
Klubrádió, Szerepvállalás 2013.08.10

ATV, Híradó 2013.07.06.

RTL Klub, Híradó 2013.05.30.

Juventus Rádió, Budapesti Arcok 2013.05.14.

Diórádió, Reggeli Turmix 2013.01.10.
Hírlevél
Elküld

Oldaltérkép   |   Impresszum   |   Adatvédelmi nyilatkozat
Gyermekmentő Alapítvány - gyermekmentés, gyermekmentő, adó 1, adó 1 százalék
Szerzői jogok tulajdonosa © Gyermekmentő Alapítvány - 2010