Gyermekmentő Alapítvány - Támogassa Ön is adó 1 százalékával a Gyermekmentő Alapítványt!
Gyermekmentő alapítvány - Beteg gyermekek támogatása
ADÓ 1 % FELAJÁNLÁS

GYERMEKMENTŐ ALAPÍTVÁNY

Adószám: 18182446-1-14

Bankszámlaszám:

10300002 10604035 49020019

Cím: 8640 Fonyód, Mecsek utca 11.

Levelezési cím: 2014 Csobánka, Pf. 13.

E-mail cím: info@gyermekmento.eu


HOGYAN TÁMOGATHAT?
>> Adó 1 százalék felajánlás

>> Magánszemélyként

>> Cégként


Online bankkártyás adományozás a Gyermekmentő Alapítvány beteg gyermekei részére

ADÓ 1% NYILATKOZAT
Adó 1% nyilatkozat (.doc)

Adó 1% nyilatkozat (.pdf)

AZ OLDAL KULCSSZAVAI

KIEMELT TÁMOGATÓINK

Vírus Média Keresőmarketing Ügynökség

 Medical Partner

Gulliver Játék

Zeda.hu

Gyerkőc webáruház

Babamappa

1% a megkötött biztosításokból

 >> További támogatóink


Jázmin születésekor agyhártyagyulladást kapott


Jázminka egészséges, szép babának látszott egészen egyhónapos koráig, amikor is nagyon rosszul lett.

Mint a kórházba kerülése után kiderült, születésekor baktérium okozta gennyes agyhártyagyulladást kapott.

Ekkorra már nagyon rossz állapotba került, keringése leállt, vérátömlesztést kapott, és egyből lélegeztetőgépre tették. Folyamatosan görcsölt, ödémás lett. Minden szükséges gyógyszerből háromszoros mennyiséget kapott. Az édesanyának azt mondták az orvosok, ha kislánya túl is éli azt az estét, akkor is nagyon sok fogyatékossága marad majd.

Az orvost idézve: „soha nem fogja kinyitni a szemét, nem fog mosolyogni, figyelni, beszélni, járni, szondán kell majd etetni, vízfejű lesz…”

Azzal bíztatták a szülőket, hogy még fiatalok, lehet majd másik, akár egészséges gyermekük is. Jázminka három hetet töltött lélegeztetőgépre kötve. Az édesanyja egy percre sem tágított mellőle, és édesapja is minden nap munka után oda sietett hozzájuk. Nagyon lassan, de folyamatosan javult a kislány állapota.

Lement a láza, az ödéma, és a pulzusa is kezdett normálisra beállni. Végül levették a lélegeztetőgépről, majd az anyának meghagyták, hogy meg kell tanítani cumizni, majd szopizni a lányát. Az édesanya teje sajnos elment a sok idegességtől, de szerencsére a cumizásba végül belejött a pici lányka. Az első 5 ml tejecskét 1,5 óra alatt sikerült meginnia, de megérte a fáradságot. Lekerültek az intenzív osztályról a csecsemő osztályra.

Az orvosok elég negatívan álltak Jázminkához, nem bíztak benne, az édesanya folyamatosan csak a rossz híreket kapta. Jázminka azonban mindenre rácáfolt! Nagyon erős pici lányka, így amikor az orvosok azt mondták, hogy soha nem fogja kinyitni a szemét, csak két napot kellett várni, és máris teljesen kinyitotta az egyiket.

Ekkor azt mondták az édesanyjának, hogy a másikat sosem fogja kinyitni, mert annyira károsodott az agya. Ez a „sosem” másnap jött el. Így cáfolt rá az orvosok minden egyes megjegyzésére. Megkezdték a gyógytornát, az izmai lassan engedtek, nem volt görcse. Az egyik ultrahangon azonban kiderült, hogy az agykamrái nem húzódtak vissza, ami nagy baj. Amikor az édesanya rákérdezett, hogy ez pontosan mit jelent, azt közölték vele, hogy a gyermeke vízfejű lesz, fogyatékos, nyomorék.

Nem csoda hát, hogy Jázmin anyukája bömbölt fájdalmában. Mivel nem voltak panaszai a kislánynak, 2 hónapos kórházi kezelés után hazaengedték a csecsemőt. Egy héttel később kontrollra mentek, amikor kiderült, hogy az agykamrák tovább tágultak. Még egy héttel később a következő kontrollon a vizsgálatok során kiderült, hogy nem kering az agyvize, ezért shunt beültetést végeztek rajta.

Azóta szép lassan, minimálisan, de normalizálódnak az agykamrák. Jázmin vidám, mosolygós baba. Látását elvesztette, ezért minden héten jár látás-korai fejlesztésre. A görcsök miatt teljesen hipotón, minden héten járnak Dévénytornára is emiatt. Menet közben az is felszínre került, hogy a csöppségnek epilepsziája is van, gyakran vannak rohamai.

Az orvosok próbálják gyógyszerre beállítani, hogy kezeljék ezt a betegségét is. Folyamatosan kontrollokra járnak. Még sem ülni, sem mászni, sem járni, sem beszélni nem tud, és még mindig pelusos. Értelmi szintje körülbelül egy évvel vissza van maradva. Nagyon hosszú út áll még előtte a gyógyulásig, felépülésig, de erős kislány, már eddig is sokszor cáfolt rá az orvosi szakvéleményekre, így szülei nagyon bizakodóak.

Azóta van egy kistestvére is, akivel nagyon szeretik egymást, ez is láthatóan segít neki. Sajnos a fent leírt történetnek van még egy szála, amiről eddig nem esett szó. Ez pedig a szülők anyagi helyzete. Az a helyzet, ami miatt ez a történet is alapítványunk honlapjára került. A szülők dolgos, tisztességes emberek.

Ennek ellenére a születést követő pár hónap teljesen lemerítette a hitelkártyájukat, pedig ez még csak a kezdete volt a nagy küzdelemnek. Azóta több hitelt is kénytelenek voltak felvenni, és a nagyszülőknél laknak. Autójukról már rég lejárt a műszaki vizsga, de már arra sem maradt pénzük, hogy megcsináltassák.

A nagyszülők is csak a lakhatásban tudnak segíteni, az anyagiakkal kapcsolatosan nekik is megvannak a saját nehézségeik. Lakáshitel, egyéb hitelek, és kevés bevétel, amiből alig marad a csekkek feladása után, ha marad egyáltalán. Az édesanya kétségbeesettségében kereste fel alapítványunkat. Már nem maradt pénzük arra, hogy elhordják Jázminkát a kezelésekre, kontrollokra.

Ha ezt megteszi, márpedig a gyermeknek mindent biztosítani akarnak ami a felépüléséhez, gyógyulásához, életminőségének javításához hozzájárul, akkor bizony a hitelek törlesztőrészletei, a csekkek feladása maradoznak el. Autó híján kölcsönautóval szállítgatják a csöppséget hetente többször, de ez sem mehet így a végtelenségig.

Elég nagy gondban vannak, nagy szükségük lenne a segítségre. Az édesanyát idézve: „Nem kérünk mi milliókat, nem kérünk vagyonokat, nekünk épp elég lenne egy autó, ami képes heti 120-150km-t megtenni, legyen az egy Trabant, vagy akármi, csak Jázmin beleférjen. Vagy legalább annyi segítséget, hogy a másik ócska autónkat rendbe tudjuk rakatni, és leműszakiztatni.

Csak annyit, hogy Jázmin megkapja a neki járó kezeléseket, és ne kelljen az adósságaink miatt elvenni tőle a lehetőséget, hogy valaha is –részben – teljes életet élhessen.”

Nagy segítséget jelentene a Gyermekmentő Alapítványnak, ha megtisztelne minket adója egy százalékával!

Az adó 1%-ról történő rendelkezés menetéről »itt« olvashat.

Ikt.sz.:165Vissza a történetekhez
Média & Sajtó
Klubrádió, Szerepvállalás 2013.08.10

ATV, Híradó 2013.07.06.

RTL Klub, Híradó 2013.05.30.

Juventus Rádió, Budapesti Arcok 2013.05.14.

Diórádió, Reggeli Turmix 2013.01.10.
Hírlevél
Elküld

Oldaltérkép   |   Impresszum   |   Adatvédelmi nyilatkozat
Gyermekmentő Alapítvány - gyermekmentés, gyermekmentő, adó 1, adó 1 százalék
Szerzői jogok tulajdonosa © Gyermekmentő Alapítvány - 2010