Gyermekmentő Alapítvány - Támogassa Ön is adó 1 százalékával a Gyermekmentő Alapítványt!
Gyermekmentő alapítvány - Beteg gyermekek támogatása
ADÓ 1 % FELAJÁNLÁS

GYERMEKMENTŐ ALAPÍTVÁNY

Adószám: 18182446-1-14

Bankszámlaszám:

10300002 10604035 49020019

Cím: 8640 Fonyód, Mecsek utca 11.

Levelezési cím: 2014 Csobánka, Pf. 13.

E-mail cím: info@gyermekmento.eu


HOGYAN TÁMOGATHAT?
>> Adó 1 százalék felajánlás

>> Magánszemélyként

>> Cégként


Online bankkártyás adományozás a Gyermekmentő Alapítvány beteg gyermekei részére

ADÓ 1% NYILATKOZAT
Adó 1% nyilatkozat (.doc)

Adó 1% nyilatkozat (.pdf)

AZ OLDAL KULCSSZAVAI

KIEMELT TÁMOGATÓINK

Vírus Média Keresőmarketing Ügynökség

 Medical Partner

Gulliver Játék

Zeda.hu

Gyerkőc webáruház

Babamappa

1% a megkötött biztosításokból

 >> További támogatóink


Norbert születése közben sérült kisfiú


Norbert születése közben sérült kisfiú
Norbertnek már a születés is nagy nehézségeket okozott.

Miközben ő a világra jött, az orvosok küzdöttek mind az édesanya, mind a kisfiú életéért.

A rendes, dolgos szülőknek összesen három gyermekük van. A két idősebb lány teljesen egészséges, csak Norbi halmozottan sérült. Mindhárom gyermeküket nagyon szeretik és pont ez az, ami arra késztette őket, hogy külső segítséget kérjenek.

Akkor nézzük miért is van szükségük a támogatásra. Norbi születésekor kétszeresen is nyakára tekeredett a köldökzsinór. Édesanyja 16 órát vajúdott vele, majd végül császármetszéssel szülte meg a kisfiút. Sajnos, mint utólag kiderült, ez is túl késő volt már, Norbi 90%-os agyi károsodott lett.

Napokig lélegeztető gépen volt, egész teste ödémás lett, még az agyában is volt egy. Hosszan lehetne sorolni azokat az eljárásokat, amiket az orvosok végeztek rajta, hogy megmentsék az életét. Antibiotikumos kezelés, keringést segítő gyógyszeres kezelés, szondás etetés, és ez még csak a sor eleje.

Norbi 2 hónapos korában hagyhatta el a kórházat, de előtte édesanyját az orvosok megtanították néhány dologra. Megtanulta hogyan vezesse le a gyomorszondát, ezen a szondán át táplálni Norbit, légúti váladékot leszívni, és elsősegélyt nyújtani baj esetén. Minderre azért volt szükség, mert a kisfiú agykárosodásából kifolyólag mind a négy végtagjára béna, epilepsziás, nincsenek reflexei, így nem tud sem pislogni, sem mosolyogni, de még nyelni sem.

Ez utóbbi miatt kell a szondán keresztül etetni, és a nyálát folyamatosan mesterségesen elszívni. Nem tartja a fejét sem. Édesanyja a nap 24 órájában gondozza Norbit, hiszen a magatehetetlen fiúval még éjjel, álmában is kell törődni, hiszen az alapvető reflexei sem működnek, úgy mint a nyelés.

Nem meglepő hát, hogy édesanyja nem tud mellette munkát vállalni. Édesapja bár dolgozik, mindössze minimálbért kap. Ha ez nem lenne elég kevés, a fizetésének 50%-át letiltották, így még a minimálbérnek is csak a felét viszi haza. Mivel nagyon szeretik gyermekeiket, köztük Norbit is, így nem kérdés, hogy ha pénzt kell kiadni, akkor azt elsődlegesen Norbi és a másik két gyermek szükségleteinek fedezésére teszik.

Így történt, hogy elmaradtak a gázszámlával, ezért a szolgáltató kikapcsolta a gázt az otthonukban. A család nagyon nehéz helyzetben van. Norbi gyógyszereit muszáj megvenni, hiszen szó szerint az életben maradása függ tőlük.

Ezen gyógyszerek költsége havonta 65000 Ft! Ráadásul ezen felül szükségük lenne egy akkumulátoros váladékszívó gépre, amelynek ára 105000 Ft.

Enélkül képtelenek még sétálni menni is. Norbihoz hetente egyszer házhoz jár egy gyógytornász, de ennél lényegesen több kezelésre lenne szüksége, amit szülei képtelenek biztosítani neki.

Ezeket a kezeléseket Békéscsabán vagy Szegeden tudnák igénybe venni, csakhogy nincs autó, amivel megoldhatnák Norbi utaztatását. A család olyan nehéz helyzetbe került, hogy már bankszámláikon is automatikus levonás van, így ismerősökön keresztül tudnak csak adományokhoz hozzájutni.

Nagyon nagy szükségük van a segítségre!

Nagy segítséget jelentene a Gyermekmentő Alapítványnak, ha megtisztelne minket adója egy százalékával!

Az adó 1%-ról történő rendelkezés menetéről »itt« olvashat.

Ikt.sz.:168Vissza a történetekhez
Média & Sajtó
Klubrádió, Szerepvállalás 2013.08.10

ATV, Híradó 2013.07.06.

RTL Klub, Híradó 2013.05.30.

Juventus Rádió, Budapesti Arcok 2013.05.14.

Diórádió, Reggeli Turmix 2013.01.10.
Hírlevél
Elküld

Oldaltérkép   |   Impresszum   |   Adatvédelmi nyilatkozat
Gyermekmentő Alapítvány - gyermekmentés, gyermekmentő, adó 1, adó 1 százalék
Szerzői jogok tulajdonosa © Gyermekmentő Alapítvány - 2010