Gyermekmentő Alapítvány - Támogassa Ön is adó 1 százalékával a Gyermekmentő Alapítványt!
Gyermekmentő alapítvány - Beteg gyermekek támogatása
ADÓ 1 % FELAJÁNLÁS

GYERMEKMENTŐ ALAPÍTVÁNY

Adószám: 18182446-1-14

Bankszámlaszám:

10300002 10604035 49020019

Cím:2014 Csobánka, Kerekdombi u. 4.

Levelezési cím: 2014 Csobánka, Pf. 13.

E-mail cím: info@gyermekmento.eu


HOGYAN TÁMOGATHAT?
>> Adó 1 százalék felajánlás

>> Magánszemélyként

>> Cégként


Online bankkártyás adományozás a Gyermekmentő Alapítvány beteg gyermekei részére

ADÓ 1% NYILATKOZAT
Adó 1% nyilatkozat (.doc)

Adó 1% nyilatkozat (.pdf)

AZ OLDAL KULCSSZAVAI
adó 1%, 1 százalék, személyi jövedelem adó, kórház, gyermekek, adó 1 százalék, 1%, adó egy százalék, 1% felajánlás, kezelés, 1% támogatás, adója 1%, hasznos információk, gyermekmentő, gyermekmentés, szja, gyógymód, gyógymódok, adó 1, cikk, cikkek, gyermekmentő alapítvány, betegségek, alapítványok nyilvántartása, gyermek alapítvány

KIEMELT TÁMOGATÓINK

Vírus Média Keresőmarketing Ügynökség

 Medical Partner

Gulliver Játék

Zeda.hu

Gyerkőc webáruház

Babamappa

1% a megkötött biztosításokból

 >> További támogatóink


Az influenzák és a homeopátia


Az influenzák és a homeopátia
Először az influenza megbetegedésről Hippokrátesz Kr.e. 412-ben számolt be, és ugyanekkor említi leírásaiban a homeopátia alapelveként ismert hasonlósági elvet.

A gyógymód, amelyet megelőzésre és kezelésre alkalmazunk, tehát legalább annyi idős mint a betegség. Homeopátiás gyógyszerek alkalmazásával a betegség lefolyása gyorsítható, a tünetek enyhíthetők, a szövődmények kialakulása minimalizálható, a lábadozás időtartama pedig lerövidíthető. Amelyek évről-évre a legnagyobb számú megbetegedést okozzák a klasszikus influenza világjárványok kórokozói közül a vírusok A és B típusai.

A vírusrészecskék fertőzőképességét alapvetően a felületükön elhelyezkedő H és N jelű fehérjék (antigének) határozzák meg. Nem stabil ezeknek a fehérjéknek a szerkezete. Csak azok a vírusrészecskék maradnak fertőzőképesek és tudnak terjedni, melyeknek a felületén a genetikai változások révén némileg módosult szerkezetű antigének keletkeznek. Ezért van az, hogy az influenzavírusok állandó változása miatt, hogy egy adott évben átvészelt influenzafertőzés vagy védőoltás eredményeként kialakuló immunitás nem véd a fertőzésektől a következő években.

Az állandó kisfokú változékonyság mellett az influenza A vírus felületi antigénjei teljesen ki is cserélődhetnek az emberi és állati influenza A vírusokkal történő kettősfertőzések következtében. Ennek a genetikai kölcsönhatás eredményeként alakult ki az influenza A vírusnak az az altípusa, mely napjainkban is emberi megbetegedéseket okoz, a H1N1 altípus. Sokféle lehet az influenza klinikai képe. Több fázisban zajlik a betegség. Általában tünetmentes a lappangási időszaka, egy-három napig tart, de ebben az időszakban már fertőzi a környezetében élőket a beteg. Hirtelen jelentkeznek a betegség kialakulásának időszakában a tünetek, elesettség érzéssel, fáradékonysággal, hidegrázással, rossz közérzettel, izomfájdalmakkal, erős fejfájással, lázzal.

A tünetek kifejlődésének időszakában általános tünetként a fájdalmak erőteljesebbek lehetnek, fej-, izom, gerinc- és csontfájdalmak formájában, magas lázzal és a különféle nyálkahártyákon jelentkező hurutos tünetek - nátha, szemkönnyezés, rekedtség, köhögés - jelentkezésével. Gyengeségérzettel, elhúzódó köhögéssel járhat a lábadozás időszaka. Az immunrendszer működését kiegyensúlyozó, immunmoduláns hatású Echinacea alacsony hígítása használható a betegség megelőzésére. Az Echinacea napi rendszeres adása szükséges, - de szüneteket időnként be kell iktatni – hogy elérjük a megfelelő hatást. A Vincetoxicum 15CH vagy 30CH is kifejezetten a vírusok elleni védekezést segíti. Heti 1-2-szeri bevétele ajánlatos.

Az Echinaceával váltakozva célszerű alkalmazni. Az Oscillococcinum a tünetmentes időszakban heti egyszer egy tubus dózis adagban és később, a tünetek jelentkezése esetén egyaránt ajánlott készítmény. A megfelelő alkati szer alkalmazása a betegségmegelőzést szolgálja, mely különösen személyre szabottan hat az immunrendszer, a védekező rendszer működésére. A legjellemzőbb tünetek a hirtelen fellépő magas láz, erős levertség és izomfájdalmak az influenza kezdetekor. A beteg panaszai általában 24-48 órával a fertőződést követően jelentkeznek. Ebben az esetben amilyen gyorsan csak lehet, Oscillococcinumot adjunk, az első napon legalább 3 alkalommal egy fiolát, majd a következő napon 2 fiolát, a harmadik napon 1 fiolát.

Az Oscillococcinum a betegség szempontjából fokozott kockázatnak kitett csoportokban különösen ajánlható, így gyermekközösségekben, idős embereknél, krónikus betegeknél. A hidegrázás vagy borzongás és magas láz esetén Aconitumot 15 vagy 30CH-ban javasolhatunk, ha izzadás nélkül jelentkezik a láz. Aconitumra jellemző még, hogy nyugtalan, szorongó a beteg, az arca kipirult, bőre száraz, erős szívdobogásra és szomjúságra panaszkodik. Ha a magas lázas betegnél az izzadás megjelenik, akkor Belladonnát adjunk 15 vagy 30CH-ban.

Belladonna jellegzetessége az izzadás mellett a bőr forrósága, a nyálkahártyák szárazsága, az erős szomjúság, vagy éppen a szomjúság hiánya és a levert nyugtalan beteg állapotának rosszabbodása fényre, zajra és érintéstől. Szeme fényre érzékenyek, pupillája tág. Torka száraz és forró, főleg éjszaka erős köhögő rohamokkal küzd. Ha a fejfájás hidegrázással, reszketéssel, verejtékezéssel, fáradtsággal, izomfájdalommal és izomlázzal jár és a szomjúság hiányzik, a Gelsemium 15 vagy 30CH-s hígítása alkalmazható. Enyhíti a látászavarral járó fejfájást és a félig csukott szemhéjak gyengeségét. Ha a betegség hasogató csont-és ízületi fájdalmakkal jelentkezik, és feltűnő tünetként megjelenik a szemgolyók fájdalmassága, és a hideg víz kívánása, az Eupatorium perfoliatum 9 vagy 15 CH-s hígítása segíthet.

Ha heves szomjúságérzettel és mozgásra enyhülő izomfájdalommal jelentkezik a láz, Rhus toxicodendront szedjünk 9 vagy 15 CH-ban. A Rhus toxicodendron feltűnő jellegzetessége még az ajakherpesz, és néha csalánkiütés megjelenése a bőrön. Folyton izeg – mozog, nyugtalan, kívánja a meleget, borzong, és köhög a beteg, mihelyt kitakarózik. A nyelv hegyének háromszög alakú pirossága jellegzetes. Korán megjelenhet az ajakhepresz Natrium muriaticum állapotban is a lázas mogorva, elutasító influenzás betegnél. A szellemi megerőltetés, kifáradás és az alváshiány a betegség kialakulását megelőzheti vagy a tüneteket rosszabbíthatja. Heves görcsös tüsszögés, híg orrváladék jellemző a betegrel, aki mindenféle vigasztalást visszautasít.

A láztól legyengült, mozdulatlanul fekvő beteg ingerlékeny és nyugalmat szeretne, miközben száraz, fájdalmas köhögése a legkisebb mozgásra is rosszabbodik, és erősödik minden köhögés, minden légvétel, beszéd vagy nyelés alkalmával, a torka nagyon kiszárad és egyszerre nagymennyiségű hideg vizet iszik, Bryoniát adhatunk 9CH-ban. Adjunk Nux vomica 9 vagy 15CH-t hasonlóan ingerlékeny betegnek, ha borzong, fejfájásra és torokfájásra panaszkodik, nappal folyik az orra, éjjel viszont dugul, szemei könnyeznek, sokat tüsszög, főleg reggelente és hideg hatására, és a betegsége nagy italozás vagy érzelmi stressz után alakul ki.

Gondoljunk a Ferrum phosphoricumra és adjuk 9 vagy 15CH-ban ha a láz nem emelkedik 38,5 fölé. Megerősíti ezt a szert, ha a beteg vérszegény, gyenge, orrvérzésre hajlamos, fülfájása jelentkezik és száraz köhögése. Láz és általános tünetek mellett jelentkező jellegzetes légúti tünetek esetén, ha száraz nyálkahártyákon érzett torokkaparással, torokfájással, ekkor javasolható a Homeogene 9 komplex készítmény.

A száraz és forró torokra a Belladonna, vagy a száraz köhögésre a Bryonia 9CH-s hígítása. Forró torok érzetével járó gyulladásra, ha a beteg gombócérzetre is panaszkodik, és a fájdalom jellemzően a fülek felé sugárzik, miközben lepedékes a nyelve és sötétvörös a torok nyálkahártyája, adhatunk Phytolacca 15 CH-t. Jellemző erre a szerre a kisízületek, a kéz-a láb ízületeinek fájdalma. Maró, vizes nátha, tüsszögés esetén a Corysalia komplex készítmény is javasolható, vagy az Eupatorium perfoliatum 9 CH-ban adható, ha a maró náthától kisebesedik a beteg orrnyílása vagy szájszöglete.

A Gelsemiumra jellemzően dugult orrból a maró nátha úgy folyik, mintha forró víz lenne. A mellkasban megjelenő, szegycsont mögötti csiklandozó irritációval kísért száraz köhögés a Rhus toxicodendron tünete. Ha a vírusfertőzéshez nagyon gyorsan görcsös köhögés, sárga orrváladékozás és gennyes torokgyulladás társul, kifejezett gyengeségérzettel, a Sulfur iodatum 9 vagy 15CH-s hígításából adjunk. A Drosera 9 vagy 15 CH-ban a vírus által kiváltott ugató köhögés szere, amely rekedtséggel és torokkaparás-érzettel jár. A Dulcamara állapotra a dugult orr, vizes orrváladék, heves tüsszögés, szemhéjduzzanat jellemző. Zárt helységben a beteg jobban érzi magát. Szorítást érez a mellkasában és rekedtséggel járó köhögés kínozhatja. Száraz és hurutos köhögés tüneteit egyaránt jól enyhíti a folyékony komplex homeopátiás készítmény, a Stodal szirup, amelyből gyerekeknek 3-5 alkalommal 1 teáskanállal, felnőtteknek evőkanállal javasolt bevenni. A betegnek, főleg gyereknek hányingere lehet, és esetleg hányhat is.

A Baptisia a döntően hasi panaszokkal jelentkező influenza homeopátiás szere. 9 vagy 15 CH-ban javasolható akkor, ha a hasmenés bűzös, sötét, fájdalmatlanul ürülő széklettel jelentkezik. Hasi ultrahangon ilyenkor megnagyobbodott nyirokcsomókat lehet látni. Feltűnő hasmenés esetén, ha száraz köhögés kíséri a tünetek kifejlődését, általános gyengeség tüneteivel és izomfájdalmakkal, Arnica montana 9 vagy 15 CH adható. Ipecacuanha a hasi panaszokkal járó influenza szere. A betegség émelygéssel, hányással és köhögéssel jellemezhető. Csontfájdalommal, összetörtség érzettel, náthával, torokfájással és gyorsan hurutosodó, szörcsögő köhögéssel zajlik.

Az Ipecacuanha 15 vagy esetleg 30 CH-ban javasolható. Savas-epés hányással járó influenza esetén Irisre gondoljunk. A betegnek csöpög az orra, fájnak a mandulái, és a torka, a garatja, és ez az égő érzés a gyomráig sugárzik. Hascsikarásra panaszkodik, égető hasmenése van, egész testében borzong. Ekkor 15CH-ban adjuk az Irist. Az influenzás panaszok általában 1-3 nap múlva enyhülnek a megfelelő homeopátiás szerek alkalmazása esetén. A lábadozás időszakában, ha a beteg sokat izzadt, esetleg hasmenése is volt, vagy hányt és kevés folyadékot fogyasztott és a súlya jelentősen csökkent, vérnyomása alacsony, a China 9CH-t adjunk. Jellegzetes erre a szerre a beteg nagyfokú nyugtalansága, ingerlékenysége, túlérzékenysége. A lábadozás időszakában még főleg este, vagy megerőltetés után felmehet a láza.

A Kalium phosphoricum 15CH-ban alkalmas a testileg ???lelkileg kimerült, gyenge, nagyon fáradékony beteg tüneteinek enyhítésére. A feje, szeme fáj, füle zúg, gyakran szédül, fázós és a végtagjai hidegek. Elhúzódó lábadozás esetén, ha a beteg esténként köhécsel és kimerült, adjunk Sulfur iodatumot 9CH-ban. Az influenza megelőzésére és a betegség elején, majd a betegség átvészelése után is alkalmazható az a homeopátiás szer, amelyet a megmaradó makacs panaszok miatt,- mint a köhögés, hosszú ideig tartó szaglásvesztés,- sikeresen adagolhatunk, és ez az Influenzinum, 15 vagy 30CH-ban. Ha a beteg állapota a rosszabbodna, gondoljunk az esetleges szövődményre, ami gyakran lehet a tüdőgyulladás. Ez lehet elsődleges, ekkor maga a vírus váltja ki a betegséget, illetve másodlagos, mikor a vírusfertőzést követően baktériumok okozzák a gyulladásos folyamatot. Ilyenkor a megfelelő baktériumellenes kezelés elengedhetetlen. Kiegészítésként használhatunk a jellegzetes tüneteknek megfelelő homeopátiás szereket, ha antibiotikus kezelésre lesz szükség.

Az influenza ezen kívül okozhat még izomgyulladást, idegrendszeri gyulladásokat, szívbetegeknél EKG eltéréseket, valamint gyermekek esetében croup-szindrómát, de az alábbiakban felsorolt szövődmények jelentősége a tüdőgyulladáshoz képest csekély. Az esetleges szövődmények kivédése esetében a tüdő védelmére adható Phosphorus 15 vagy 30CH-ban, ha a heves, ugató, rövid, fájdalmas köhögés éjszaka és beszédtől erősödik meleg italoktól esetleg enyhül. A Pyrogenium az elhúzódóan lázas beteg általános állapotát javítja, fejfájását mérsékli, a bakteriális felülfertőződés esélyét csökkenti. A Pyrogenium jóval az antibiotikum korszak előtt hatásosnak bizonyult a fertőzések okozta lázas állapotok kezelésére.

Hepar sulfuris 30CH-s magas hígítása, szintén az esetlegesen megjelenő gennyes folyamatok mérséklésére alkalmazható. A Hepar sulfuris jellegzetessége a beteg fokozott hideg érzékenysége, arcüreggyulladás vagy gennyes mandulagyulladás, illetve fülgyulladás kialakulására való hajlama

Vissza a cikkekhez
Média & Sajtó
Klubrádió, Szerepvállalás 2013.08.10

ATV, Híradó 2013.07.06.

RTL Klub, Híradó 2013.05.30.

Juventus Rádió, Budapesti Arcok 2013.05.14.

Diórádió, Reggeli Turmix 2013.01.10.
Hírlevél
Elküld

Oldaltérkép   |   Impresszum   |   Adatvédelmi nyilatkozat
Gyermekmentő Alapítvány - gyermekmentés, gyermekmentő, adó 1, adó 1 százalék
Szerzői jogok tulajdonosa © Gyermekmentő Alapítvány - 2010