Gyermekmentő Alapítvány - Támogassa Ön is adó 1 százalékával a Gyermekmentő Alapítványt!
Gyermekmentő alapítvány - Beteg gyermekek támogatása
ADÓ 1 % FELAJÁNLÁS

GYERMEKMENTŐ ALAPÍTVÁNY

Adószám: 18182446-1-10

Bankszámlaszám:

10300002 10604035 49020019

Cím:3348 Szilvásvárad, Patak utca 29.

Levelezési cím: 2014 Csobánka, Pf. 13.

E-mail cím: info@gyermekmento.eu


HOGYAN TÁMOGATHAT?
>> Adó 1 százalék felajánlás

>> Magánszemélyként

>> Cégként


Online bankkártyás adományozás a Gyermekmentő Alapítvány beteg gyermekei részére

ADÓ 1% NYILATKOZAT
Adó 1% nyilatkozat (.doc)

Adó 1% nyilatkozat (.pdf)

AZ OLDAL KULCSSZAVAI
adó 1, cikkek, adó 1 százalék, adó egy százalék, gyógymódok, 1%, személyi jövedelem adó, hasznos információk, alapítványok nyilvántartása, szja, gyermekmentés, gyermekek, 1% támogatás, adó 1%, gyógymód, cikk, gyermek alapítvány, betegségek, adója 1%, 1 százalék, gyermekmentő, 1% felajánlás, kórház, kezelés, gyermekmentő alapítvány

KIEMELT TÁMOGATÓINK

Vírus Média Keresőmarketing Ügynökség

 Medical Partner

Gulliver Játék

Zeda.hu

Gyerkőc webáruház

Babamappa

1% a megkötött biztosításokból

 >> További támogatóink


Milyen alapanyagból készülnek a homeopátiás gyógyszerek?


Milyen alapanyagból készülnek a homeopátiás gyógyszerek?
Több mint 3000-féle alapanyagot használ a homeopátia, melyek lehetnek állati, növényi, ásványi, vagy egyéb (kémiai) eredetűek is. Nagyobb százalékban növényi eredetűek (65%).

Növényi eredetű szerek:

A növényi eredetű homeopátiás szerek javallatai az alacsony potenciáknál többnyire megegyeznek a fitoterápiában használatos indikációkkal, illetve e készítményeknek olyan új tulajdonságaik is vannak, amelyek a potenciálás során jelennek meg. Készülhetnek ezek a gyógyszerek a növény egészéből vagy a növény egyes részeiből; például hajtásából, gyökeréből, virágjából a homeopátiás gyógyszerkönyv megfelelő előírásai szerint. Ásványi anyagokból készült szerek: Második csoportját a homeopátiás hatóanyagok az ásványi anyagok alkotják (kb. 28%) ezek valódi ásványok, fémek és egyéb szervetlen anyagok.

Állati eredetű homeopátiás készítmények:

Az állati eredetű szerek száma sem elhanyagolható (kb. 5%). A számításba jövő állatok között szerepelnek többek között rovarok, mérges kígyók, békafajok, sőt még a tintahal is. Bioterápiás szerek: A fenti hatóanyagokon kívül a homeopátia nozódákat (bioterápiás szereket), vagyis betegségokozó anyagokat (kórokozó, betegtől származó produktum) is alkalmaz. Azért, hogy mellékhatás-mentesen gyógyítsanak - a homeopátia elvéhez híven-, ezeket szintén speciális eljárásnak vetik alá.

Mire utal a mono-, és a komplex készítmény elnevezés?

Attól függően, hogy mennyi összetevőt tartalmaznak, a homeopátiás gyógyszereknek kettő nagy csoportja van. Mono készítmények (monóknak) nevezzük az egy hatóanyagot tartalmazó szereket, komplex készítményeknek (komplexeknek) a több összetevőt tartalmazó szereket.

A monokészítmények jellemzői:

A monokészítmények egyetlen kiindulási anyagot tartalmaznak, amelynek alapanyaga különféle eredetű lehet: növényi, ásványi és állati. A szerek a legtöbb esetben "golyócska" kiszerelésűek. Folyékony hígításokból készülnek a globulusok (golyócskák), melyekkel a semleges szacharóz golyócskákat zárt edényben átitatnak, majd megszárítanak. A golyócskák potenciája azonos az impregnálásra használt oldat potenciájával.

Kizárólag homeopátiás szereket előállító laboratóriumokban állítják elő a homeopátiás monokészítményeket. A komplex szerek Bevált indikációkra, klinikai vizsgálatokkal bizonyított, hatásukban közelálló, potenciált monokészítmények kombinációi ezek a gyógyszerek. Ezeket a gyógyszereket általában orvosok állítják össze, és fantázianevet adnak nekik. A komplex szerek általában tabletta kiszerelésben kaphatók, de léteznek szirup, kenőcs, injekció formában is.

Vissza a cikkekhez
Média & Sajtó
Klubrádió, Szerepvállalás 2013.08.10

ATV, Híradó 2013.07.06.

RTL Klub, Híradó 2013.05.30.

Juventus Rádió, Budapesti Arcok 2013.05.14.

Diórádió, Reggeli Turmix 2013.01.10.
Hírlevél
Elküld

Oldaltérkép   |   Impresszum   |   Adatvédelmi nyilatkozat
Gyermekmentő Alapítvány - gyermekmentés, gyermekmentő, adó 1, adó 1 százalék
Szerzői jogok tulajdonosa © Gyermekmentő Alapítvány - 2010