Gyermekmentő Alapítvány - Támogassa Ön is adó 1 százalékával a Gyermekmentő Alapítványt!
Gyermekmentő alapítvány - Beteg gyermekek támogatása
ADÓ 1 % FELAJÁNLÁS

GYERMEKMENTŐ ALAPÍTVÁNY

Adószám: 18182446-1-10

Bankszámlaszám:

10300002 10604035 49020019

Cím:3348 Szilvásvárad, Patak utca 29.

Levelezési cím: 2014 Csobánka, Pf. 13.

E-mail cím: info@gyermekmento.eu


HOGYAN TÁMOGATHAT?
>> Adó 1 százalék felajánlás

>> Magánszemélyként

>> Cégként


Online bankkártyás adományozás a Gyermekmentő Alapítvány beteg gyermekei részére

ADÓ 1% NYILATKOZAT
Adó 1% nyilatkozat (.doc)

Adó 1% nyilatkozat (.pdf)

AZ OLDAL KULCSSZAVAI
adó 1%, alapítványok nyilvántartása, gyógymód, gyermekmentő, adó egy százalék, 1% támogatás, gyermekmentő alapítvány, adója 1%, adó 1 százalék, 1%, gyermek alapítvány, hasznos információk, 1 százalék, szja, cikk, gyermekmentés, kórház, gyógymódok, betegségek, cikkek, adó 1, gyermekek, kezelés, 1% felajánlás, személyi jövedelem adó

KIEMELT TÁMOGATÓINK

Vírus Média Keresőmarketing Ügynökség

 Medical Partner

Gulliver Játék

Zeda.hu

Gyerkőc webáruház

Babamappa

1% a megkötött biztosításokból

 >> További támogatóink


Az influenzák és a homeopátia


Az influenzák és a homeopátia
Először az influenza megbetegedésről Hippokrátesz Kr.e. 412-ben számolt be, és ugyanekkor említi leírásaiban a homeopátia alapelveként ismert hasonlósági elvet.

A gyógymód, amelyet megelőzésre és kezelésre alkalmazunk, tehát legalább annyi idős mint a betegség. Homeopátiás gyógyszerek alkalmazásával a betegség lefolyása gyorsítható, a tünetek enyhíthetők, a szövődmények kialakulása minimalizálható, a lábadozás időtartama pedig lerövidíthető. Amelyek évről-évre a legnagyobb számú megbetegedést okozzák a klasszikus influenza világjárványok kórokozói közül a vírusok A és B típusai.

A vírusrészecskék fertőzőképességét alapvetően a felületükön elhelyezkedő H és N jelű fehérjék (antigének) határozzák meg. Nem stabil ezeknek a fehérjéknek a szerkezete. Csak azok a vírusrészecskék maradnak fertőzőképesek és tudnak terjedni, melyeknek a felületén a genetikai változások révén némileg módosult szerkezetű antigének keletkeznek. Ezért van az, hogy az influenzavírusok állandó változása miatt, hogy egy adott évben átvészelt influenzafertőzés vagy védőoltás eredményeként kialakuló immunitás nem véd a fertőzésektől a következő években.

Az állandó kisfokú változékonyság mellett az influenza A vírus felületi antigénjei teljesen ki is cserélődhetnek az emberi és állati influenza A vírusokkal történő kettősfertőzések következtében. Ennek a genetikai kölcsönhatás eredményeként alakult ki az influenza A vírusnak az az altípusa, mely napjainkban is emberi megbetegedéseket okoz, a H1N1 altípus. Sokféle lehet az influenza klinikai képe. Több fázisban zajlik a betegség. Általában tünetmentes a lappangási időszaka, egy-három napig tart, de ebben az időszakban már fertőzi a környezetében élőket a beteg. Hirtelen jelentkeznek a betegség kialakulásának időszakában a tünetek, elesettség érzéssel, fáradékonysággal, hidegrázással, rossz közérzettel, izomfájdalmakkal, erős fejfájással, lázzal.

A tünetek kifejlődésének időszakában általános tünetként a fájdalmak erőteljesebbek lehetnek, fej-, izom, gerinc- és csontfájdalmak formájában, magas lázzal és a különféle nyálkahártyákon jelentkező hurutos tünetek - nátha, szemkönnyezés, rekedtség, köhögés - jelentkezésével. Gyengeségérzettel, elhúzódó köhögéssel járhat a lábadozás időszaka. Az immunrendszer működését kiegyensúlyozó, immunmoduláns hatású Echinacea alacsony hígítása használható a betegség megelőzésére. Az Echinacea napi rendszeres adása szükséges, - de szüneteket időnként be kell iktatni – hogy elérjük a megfelelő hatást. A Vincetoxicum 15CH vagy 30CH is kifejezetten a vírusok elleni védekezést segíti. Heti 1-2-szeri bevétele ajánlatos.

Az Echinaceával váltakozva célszerű alkalmazni. Az Oscillococcinum a tünetmentes időszakban heti egyszer egy tubus dózis adagban és később, a tünetek jelentkezése esetén egyaránt ajánlott készítmény. A megfelelő alkati szer alkalmazása a betegségmegelőzést szolgálja, mely különösen személyre szabottan hat az immunrendszer, a védekező rendszer működésére. A legjellemzőbb tünetek a hirtelen fellépő magas láz, erős levertség és izomfájdalmak az influenza kezdetekor. A beteg panaszai általában 24-48 órával a fertőződést követően jelentkeznek. Ebben az esetben amilyen gyorsan csak lehet, Oscillococcinumot adjunk, az első napon legalább 3 alkalommal egy fiolát, majd a következő napon 2 fiolát, a harmadik napon 1 fiolát.

Az Oscillococcinum a betegség szempontjából fokozott kockázatnak kitett csoportokban különösen ajánlható, így gyermekközösségekben, idős embereknél, krónikus betegeknél. A hidegrázás vagy borzongás és magas láz esetén Aconitumot 15 vagy 30CH-ban javasolhatunk, ha izzadás nélkül jelentkezik a láz. Aconitumra jellemző még, hogy nyugtalan, szorongó a beteg, az arca kipirult, bőre száraz, erős szívdobogásra és szomjúságra panaszkodik. Ha a magas lázas betegnél az izzadás megjelenik, akkor Belladonnát adjunk 15 vagy 30CH-ban.

Belladonna jellegzetessége az izzadás mellett a bőr forrósága, a nyálkahártyák szárazsága, az erős szomjúság, vagy éppen a szomjúság hiánya és a levert nyugtalan beteg állapotának rosszabbodása fényre, zajra és érintéstől. Szeme fényre érzékenyek, pupillája tág. Torka száraz és forró, főleg éjszaka erős köhögő rohamokkal küzd. Ha a fejfájás hidegrázással, reszketéssel, verejtékezéssel, fáradtsággal, izomfájdalommal és izomlázzal jár és a szomjúság hiányzik, a Gelsemium 15 vagy 30CH-s hígítása alkalmazható. Enyhíti a látászavarral járó fejfájást és a félig csukott szemhéjak gyengeségét. Ha a betegség hasogató csont-és ízületi fájdalmakkal jelentkezik, és feltűnő tünetként megjelenik a szemgolyók fájdalmassága, és a hideg víz kívánása, az Eupatorium perfoliatum 9 vagy 15 CH-s hígítása segíthet.

Ha heves szomjúságérzettel és mozgásra enyhülő izomfájdalommal jelentkezik a láz, Rhus toxicodendront szedjünk 9 vagy 15 CH-ban. A Rhus toxicodendron feltűnő jellegzetessége még az ajakherpesz, és néha csalánkiütés megjelenése a bőrön. Folyton izeg – mozog, nyugtalan, kívánja a meleget, borzong, és köhög a beteg, mihelyt kitakarózik. A nyelv hegyének háromszög alakú pirossága jellegzetes. Korán megjelenhet az ajakhepresz Natrium muriaticum állapotban is a lázas mogorva, elutasító influenzás betegnél. A szellemi megerőltetés, kifáradás és az alváshiány a betegség kialakulását megelőzheti vagy a tüneteket rosszabbíthatja. Heves görcsös tüsszögés, híg orrváladék jellemző a betegrel, aki mindenféle vigasztalást visszautasít.

A láztól legyengült, mozdulatlanul fekvő beteg ingerlékeny és nyugalmat szeretne, miközben száraz, fájdalmas köhögése a legkisebb mozgásra is rosszabbodik, és erősödik minden köhögés, minden légvétel, beszéd vagy nyelés alkalmával, a torka nagyon kiszárad és egyszerre nagymennyiségű hideg vizet iszik, Bryoniát adhatunk 9CH-ban. Adjunk Nux vomica 9 vagy 15CH-t hasonlóan ingerlékeny betegnek, ha borzong, fejfájásra és torokfájásra panaszkodik, nappal folyik az orra, éjjel viszont dugul, szemei könnyeznek, sokat tüsszög, főleg reggelente és hideg hatására, és a betegsége nagy italozás vagy érzelmi stressz után alakul ki.

Gondoljunk a Ferrum phosphoricumra és adjuk 9 vagy 15CH-ban ha a láz nem emelkedik 38,5 fölé. Megerősíti ezt a szert, ha a beteg vérszegény, gyenge, orrvérzésre hajlamos, fülfájása jelentkezik és száraz köhögése. Láz és általános tünetek mellett jelentkező jellegzetes légúti tünetek esetén, ha száraz nyálkahártyákon érzett torokkaparással, torokfájással, ekkor javasolható a Homeogene 9 komplex készítmény.

A száraz és forró torokra a Belladonna, vagy a száraz köhögésre a Bryonia 9CH-s hígítása. Forró torok érzetével járó gyulladásra, ha a beteg gombócérzetre is panaszkodik, és a fájdalom jellemzően a fülek felé sugárzik, miközben lepedékes a nyelve és sötétvörös a torok nyálkahártyája, adhatunk Phytolacca 15 CH-t. Jellemző erre a szerre a kisízületek, a kéz-a láb ízületeinek fájdalma. Maró, vizes nátha, tüsszögés esetén a Corysalia komplex készítmény is javasolható, vagy az Eupatorium perfoliatum 9 CH-ban adható, ha a maró náthától kisebesedik a beteg orrnyílása vagy szájszöglete.

A Gelsemiumra jellemzően dugult orrból a maró nátha úgy folyik, mintha forró víz lenne. A mellkasban megjelenő, szegycsont mögötti csiklandozó irritációval kísért száraz köhögés a Rhus toxicodendron tünete. Ha a vírusfertőzéshez nagyon gyorsan görcsös köhögés, sárga orrváladékozás és gennyes torokgyulladás társul, kifejezett gyengeségérzettel, a Sulfur iodatum 9 vagy 15CH-s hígításából adjunk. A Drosera 9 vagy 15 CH-ban a vírus által kiváltott ugató köhögés szere, amely rekedtséggel és torokkaparás-érzettel jár. A Dulcamara állapotra a dugult orr, vizes orrváladék, heves tüsszögés, szemhéjduzzanat jellemző. Zárt helységben a beteg jobban érzi magát. Szorítást érez a mellkasában és rekedtséggel járó köhögés kínozhatja. Száraz és hurutos köhögés tüneteit egyaránt jól enyhíti a folyékony komplex homeopátiás készítmény, a Stodal szirup, amelyből gyerekeknek 3-5 alkalommal 1 teáskanállal, felnőtteknek evőkanállal javasolt bevenni. A betegnek, főleg gyereknek hányingere lehet, és esetleg hányhat is.

A Baptisia a döntően hasi panaszokkal jelentkező influenza homeopátiás szere. 9 vagy 15 CH-ban javasolható akkor, ha a hasmenés bűzös, sötét, fájdalmatlanul ürülő széklettel jelentkezik. Hasi ultrahangon ilyenkor megnagyobbodott nyirokcsomókat lehet látni. Feltűnő hasmenés esetén, ha száraz köhögés kíséri a tünetek kifejlődését, általános gyengeség tüneteivel és izomfájdalmakkal, Arnica montana 9 vagy 15 CH adható. Ipecacuanha a hasi panaszokkal járó influenza szere. A betegség émelygéssel, hányással és köhögéssel jellemezhető. Csontfájdalommal, összetörtség érzettel, náthával, torokfájással és gyorsan hurutosodó, szörcsögő köhögéssel zajlik.

Az Ipecacuanha 15 vagy esetleg 30 CH-ban javasolható. Savas-epés hányással járó influenza esetén Irisre gondoljunk. A betegnek csöpög az orra, fájnak a mandulái, és a torka, a garatja, és ez az égő érzés a gyomráig sugárzik. Hascsikarásra panaszkodik, égető hasmenése van, egész testében borzong. Ekkor 15CH-ban adjuk az Irist. Az influenzás panaszok általában 1-3 nap múlva enyhülnek a megfelelő homeopátiás szerek alkalmazása esetén. A lábadozás időszakában, ha a beteg sokat izzadt, esetleg hasmenése is volt, vagy hányt és kevés folyadékot fogyasztott és a súlya jelentősen csökkent, vérnyomása alacsony, a China 9CH-t adjunk. Jellegzetes erre a szerre a beteg nagyfokú nyugtalansága, ingerlékenysége, túlérzékenysége. A lábadozás időszakában még főleg este, vagy megerőltetés után felmehet a láza.

A Kalium phosphoricum 15CH-ban alkalmas a testileg ???lelkileg kimerült, gyenge, nagyon fáradékony beteg tüneteinek enyhítésére. A feje, szeme fáj, füle zúg, gyakran szédül, fázós és a végtagjai hidegek. Elhúzódó lábadozás esetén, ha a beteg esténként köhécsel és kimerült, adjunk Sulfur iodatumot 9CH-ban. Az influenza megelőzésére és a betegség elején, majd a betegség átvészelése után is alkalmazható az a homeopátiás szer, amelyet a megmaradó makacs panaszok miatt,- mint a köhögés, hosszú ideig tartó szaglásvesztés,- sikeresen adagolhatunk, és ez az Influenzinum, 15 vagy 30CH-ban. Ha a beteg állapota a rosszabbodna, gondoljunk az esetleges szövődményre, ami gyakran lehet a tüdőgyulladás. Ez lehet elsődleges, ekkor maga a vírus váltja ki a betegséget, illetve másodlagos, mikor a vírusfertőzést követően baktériumok okozzák a gyulladásos folyamatot. Ilyenkor a megfelelő baktériumellenes kezelés elengedhetetlen. Kiegészítésként használhatunk a jellegzetes tüneteknek megfelelő homeopátiás szereket, ha antibiotikus kezelésre lesz szükség.

Az influenza ezen kívül okozhat még izomgyulladást, idegrendszeri gyulladásokat, szívbetegeknél EKG eltéréseket, valamint gyermekek esetében croup-szindrómát, de az alábbiakban felsorolt szövődmények jelentősége a tüdőgyulladáshoz képest csekély. Az esetleges szövődmények kivédése esetében a tüdő védelmére adható Phosphorus 15 vagy 30CH-ban, ha a heves, ugató, rövid, fájdalmas köhögés éjszaka és beszédtől erősödik meleg italoktól esetleg enyhül. A Pyrogenium az elhúzódóan lázas beteg általános állapotát javítja, fejfájását mérsékli, a bakteriális felülfertőződés esélyét csökkenti. A Pyrogenium jóval az antibiotikum korszak előtt hatásosnak bizonyult a fertőzések okozta lázas állapotok kezelésére.

Hepar sulfuris 30CH-s magas hígítása, szintén az esetlegesen megjelenő gennyes folyamatok mérséklésére alkalmazható. A Hepar sulfuris jellegzetessége a beteg fokozott hideg érzékenysége, arcüreggyulladás vagy gennyes mandulagyulladás, illetve fülgyulladás kialakulására való hajlama

Vissza a cikkekhez
Média & Sajtó
Klubrádió, Szerepvállalás 2013.08.10

ATV, Híradó 2013.07.06.

RTL Klub, Híradó 2013.05.30.

Juventus Rádió, Budapesti Arcok 2013.05.14.

Diórádió, Reggeli Turmix 2013.01.10.
Hírlevél
Elküld

Oldaltérkép   |   Impresszum   |   Adatvédelmi nyilatkozat
Gyermekmentő Alapítvány - gyermekmentés, gyermekmentő, adó 1, adó 1 százalék
Szerzői jogok tulajdonosa © Gyermekmentő Alapítvány - 2010