Gyermekmentő Alapítvány - Támogassa Ön is adó 1 százalékával a Gyermekmentő Alapítványt!
Gyermekmentő alapítvány - Gyermekek támogatása
ADÓ 1 % FELAJÁNLÁS

GYERMEKMENTŐ ALAPÍTVÁNY

Adószám: 18182446-1-10

Bankszámlaszám:

10300002 10604035 49020019

Cím:3348 Szilvásvárad, Patak utca 29.

Levelezési cím: 2014 Csobánka, Pf. 13.

E-mail cím: info@gyermekmento.eu


HOGYAN TÁMOGATHAT?
>> Adó 1 százalék felajánlás

>> Magánszemélyként

>> Cégként


Online bankkártyás adományozás a Gyermekmentő Alapítvány beteg gyermekei részére

ADÓ 1% NYILATKOZAT
Adó 1% nyilatkozat (.doc)

Adó 1% nyilatkozat (.pdf)

AZ OLDAL KULCSSZAVAI
kórház, kezelés, gyermekmentő alapítvány, adó 1 százalék, alapítvány, 1% felajánlás, adó 1, adója 1%, adó 1%, szja, 1 százalék, adó egy százalék, információk, 1%, alapítványok nyilvántartása, személyi jövedelem adó, 1% támogatás, hírek

KIEMELT TÁMOGATÓINK

Vírus Média Keresőmarketing Ügynökség

 Medical Partner

Gulliver Játék

Zeda.hu

Gyerkőc webáruház

Babamappa

1% a megkötött biztosításokból

 >> További támogatóink


FOODTEST - Ételintolerancia teszt, fehérjechip alapú diagnosztikai rendszerrel


FOODTEST - Ételintolerancia teszt, fehérjechip alapú diagnosztikai rendszerrel
Az ételintolerancia számos gyermekkori betegséget és problémát okozhat, ilyenek például a hiperaktivitás, figyelemhiány, tanulási nehézségek, bőrproblémák, középfülgyulladás, hasi fájdalmak és elhízás, ráadásul ezek egyre gyakrabban fordulnak elő.

A gyermekeknél az ételintolerancia és ételallergia tünetei hasonlíthatnak egymásra.

 

A leggyakoribb tünetek:

  • orrfolyás, orrnyálkahártya gyulladás
  • kiütések és egyéb bőrproblémák
  • ekcéma
  • gyomorfájás vagy hányás
  • hasmenés
  • székrekedés
  • alhasi görcs és fájdalom
  • általános gyengeség és fáradtság

Az ételintoleráns gyermek immunrendszere az ételt kórokozónak érzékeli és antitestet termel ellene. Az IgG antitestek az étel allergénekkel komplexet alakítanak ki, melyek a szervezet különböző helyein lerakódva gyulladást okoznak és károsítják a szöveteket.

Az IgG antitest termelődést kiváltó ételreakciót ételintoleranciának nevezzük, megkülönböztetve a klasszikus, gyors lefolyású és heves IgE antitestet termelő ételallergiától. Ételallergia esetén a tünetek röviddel az étkezés után jelentkeznek, míg ételintolerancia esetén a tünetek jóval később jelentkeznek. A tünetek lassú kialakulása miatt FOODTEST nélkül nehéz meghatározni, hogy mely ételek okozták az intoleranciát.

Az ételintolerancia gyermekeknél előfordulhat ritkán és gyakran fogyasztott ételeknél egyaránt. A gyermekkori betegségek megelőzésére, illetve a már meglévő tünetek kiváltó okának megállapítására a FOODTEST ételintolerancia mérés a legalkalmasabb. Az ételintolerancia mérés eredménye alapján kialakítható a megfelelő étrend, mellyel a betegség és kellemetlen tünetei megszüntethetők.

2011-ben a Dr. Büki György által vezetett munkacsoport „Ételintolerancia vizsgálata autista gyermekekben” címmel klinikai vizsgálatot indít a Heim Pál Kórház Autizmus Szakrendelésének 3-10 év közötti betegein. A vizsgálat célja kétféle módszerrel (FoodDetective gyorsteszt és Genarrayt Microarray 200+ kvantitatív mérés) történő IgG vizsgálatokkal kimutatott táplálék allergének figyelembevételével megtervezett eliminációs diéta hatékonyságának vizsgálata. Amennyiben az így alkalmazott objektív vizsgálatokon alapuló diéta hatékonyabbnak bizonyul a viselkedési tünetek enyhítésében az érintett gyermekeknél, mint a hagyományosan alkalmazott tapasztalati (ex iuvantibus) kezelés, úgy létjogosultságot nyer ezen módszerek alkalmazása az adott betegcsoport kezelésében és életminőségének javításában.

A Gyermekmentő Alapítvány kuratóriumának döntése értelmében az autista gyermekeket érintő gyógyító és rehabilitációs tevékenységek fejlesztését célzó fenti kutatást - a személyi jövedelemadó 1 százalékából beérkező felajánlásokból -támogatásra alkalmasnak ítélte. Az Alapítvány az „Ételintolerancia vizsgálata autista gyermekekben” klinikai vizsgálatot támogatja. A támogatás a Genarrayt Microarray 200+ módszerrel végzett laboratóriumi ételintolerancia vizsgálatokra terjed ki.

Az Alapítvány – támogatása keretében - a vizsgálatok elvégzésével a Medical Partner Humán Diagnosztikai Laboratóriumot bízta meg, mely jelenleg az ezen vizsgálatokat végző egyetlen független hazai laboratórium.

Bővebben is olvashat a vizsgálati eredményekről: Klinikai vizsgálati protokol

Vissza a hírekhez
Média & Sajtó
Klubrádió, Szerepvállalás 2013.08.10

ATV, Híradó 2013.07.06.

RTL Klub, Híradó 2013.05.30.

Juventus Rádió, Budapesti Arcok 2013.05.14.

Diórádió, Reggeli Turmix 2013.01.10.
Hírlevél
Elküld

Oldaltérkép   |   Impresszum   |   Adatvédelmi nyilatkozat
Gyermekmentő Alapítvány - gyermekmentés, gyermekmentő, adó 1, adó 1 százalék
Szerzői jogok tulajdonosa © Gyermekmentő Alapítvány - 2010