Gyermekmentő Alapítvány - Támogassa Ön is adó 1 százalékával a Gyermekmentő Alapítványt!
Gyermekmentő alapítvány - Gyermekek támogatása
ADÓ 1 % FELAJÁNLÁS

GYERMEKMENTŐ ALAPÍTVÁNY

Adószám: 18182446-1-10

Bankszámlaszám:

10300002 10604035 49020019

Cím:3348 Szilvásvárad, Patak utca 29.

Levelezési cím: 2014 Csobánka, Pf. 13.

E-mail cím: info@gyermekmento.eu


HOGYAN TÁMOGATHAT?
>> Adó 1 százalék felajánlás

>> Magánszemélyként

>> Cégként


Online bankkártyás adományozás a Gyermekmentő Alapítvány beteg gyermekei részére

ADÓ 1% NYILATKOZAT
Adó 1% nyilatkozat (.doc)

Adó 1% nyilatkozat (.pdf)

AZ OLDAL KULCSSZAVAI
alapítvány, adó 1 százalék, alapítványok nyilvántartása, személyi jövedelem adó, 1%, 1 százalék, kórház, szja, gyermekmentő alapítvány, kezelés, információk, adó egy százalék, 1% felajánlás, adó 1%, 1% támogatás, hírek, adója 1%, adó 1

KIEMELT TÁMOGATÓINK

Vírus Média Keresőmarketing Ügynökség

 Medical Partner

Gulliver Játék

Zeda.hu

Gyerkőc webáruház

Babamappa

1% a megkötött biztosításokból

 >> További támogatóink


Foodtest az adó egyszázalék segítségével


Foodtest az adó egyszázalék segítségével
A Gyermekmentő Alapítvány elsősorban a súlyos, krónikus beteg gyermekek anyagi támogatásával foglalkozik, ám az adó 1 százalékos felajánlásoknak köszönhetően kórházi fejlesztésekre, vizsgálatok finanszírozására is fordíthat forrást.

Ilyen vizsgálat például a foodtest is. Azt már a nagyszüleinktől is megtanulhattuk: nem mindegy, hogy mikor, és főleg, hogy mit eszünk.

A táplálékon múlik az életminőségünk. Gondoljunk bele, mennyire kiszolgáltatott lehet egy gyermek, adott esetben egy beteg gyermek, amikor elé tesszük az ételt. Hisz nem hogy ő, de még mi sem vesszük észre, ha valami nem tesz jót neki. Ez a foodtest lényege, magyarul ételintolerancia-vizsgálat. Nem ételallergia-vizsgálat, hanem ételintolerancia.

Azért fontos e két fogalom megkülönböztetése, mert az allergia azonnal tüneteket produkál, míg az ételintolerancia esetében hosszabb ideig elhúzódó állapotról beszélhetünk. Ezidő alatt a gyermek szervezete antitesteket termel, hisz kórokozóként azonosítja az adott táplálékot. Így az ételintolerancia számos gyermekkori betegséget és problémát okozhat, ilyenek például a hiperaktivitás, figyelemhiány, tanulási nehézségek, bőrproblémák, középfülgyulladás, hasi fájdalmak és elhízás, ráadásul ezek egyre gyakrabban fordulnak elő.

Az ételintolerancia mérés eredménye alapján kialakítható a megfelelő étrend, mellyel a betegség és kellemetlen tünetei megszüntethetők. A Gyermekmentő Alapítvány az adó egyszázalékos felajánlásokból havonta 30 gyermek foodtestjét finanszírozza a Medical Partner Humándiagnosztikai Laboratóriumban.

Az együttműködésnek köszönhetően nagyon sok olyan gyermeken is segíthettünk, akiknek szülei önerőből nem tudták volna finanszírozni a több tízezer forintos vizsgálatot. A foodtest finanszírozásához egy korábbi kutatás adott ötletet.

A Gyermekmentő Alapítvány támogatta a Dr. Büki György által vezetett munkacsoportot, melynek feladata az autista gyermekek ételintoleranciájának kivizsgálása volt. A vizsgálat célja kétféle módszerrel (FoodDetective gyorsteszt és Genarrayt Microarray 200+ kvantitatív mérés) történő IgG vizsgálatokkal kimutatott táplálék allergének figyelembevételével megtervezett eliminációs diéta hatékonyságának felderítése volt.

Az autista gyermekeket érintő gyógyító és rehabilitációs tevékenységek fejlesztését célzó kutatást szintén a személyi jövedelemadó 1 százalékából beérkező felajánlásokból támogattuk. Köszönjük támogatóinknak, hogy segíthetünk!

Vissza a hírekhez
Média & Sajtó
Klubrádió, Szerepvállalás 2013.08.10

ATV, Híradó 2013.07.06.

RTL Klub, Híradó 2013.05.30.

Juventus Rádió, Budapesti Arcok 2013.05.14.

Diórádió, Reggeli Turmix 2013.01.10.
Hírlevél
Elküld

Oldaltérkép   |   Impresszum   |   Adatvédelmi nyilatkozat
Gyermekmentő Alapítvány - gyermekmentés, gyermekmentő, adó 1, adó 1 százalék
Szerzői jogok tulajdonosa © Gyermekmentő Alapítvány - 2010