Gyermekmentő Alapítvány - Támogassa Ön is adó 1 százalékával a Gyermekmentő Alapítványt!
Gyermekmentő alapítvány - Gyermekek támogatása
ADÓ 1 % FELAJÁNLÁS

GYERMEKMENTŐ ALAPÍTVÁNY

Adószám: 18182446-1-10

Bankszámlaszám:

10300002 10604035 49020019

Cím:3348 Szilvásvárad, Patak utca 29.

Levelezési cím: 2014 Csobánka, Pf. 13.

E-mail cím: info@gyermekmento.eu


HOGYAN TÁMOGATHAT?
>> Adó 1 százalék felajánlás

>> Magánszemélyként

>> Cégként


Online bankkártyás adományozás a Gyermekmentő Alapítvány beteg gyermekei részére

ADÓ 1% NYILATKOZAT
Adó 1% nyilatkozat (.doc)

Adó 1% nyilatkozat (.pdf)

AZ OLDAL KULCSSZAVAI
adó 1, alapítványok nyilvántartása, adója 1%, 1%, kórház, 1% felajánlás, gyermekmentő alapítvány, 1 százalék, alapítvány, adó 1 százalék, hírek, információk, adó 1%, kezelés, adó egy százalék, 1% támogatás, személyi jövedelem adó, szja

KIEMELT TÁMOGATÓINK

Vírus Média Keresőmarketing Ügynökség

 Medical Partner

Gulliver Játék

Zeda.hu

Gyerkőc webáruház

Babamappa

1% a megkötött biztosításokból

 >> További támogatóink


Terápiával az iskolások komplex fejlődéséért


Terápiával az iskolások komplex fejlődéséért
Alapítványunk 2019. évben első alkalommal - kísérleti jelleggel - az Alapító Okiratában vállalt közhasznú tevékenység megvalósítása érdekében segítséget kívánt nyújtani gyermekek testi, értelmi, érzelmi és erkölcsi fejlődésének elősegítéséhez. A közfeladat megvalósítására a Szentendrei Barcsay Jenő Általános Iskola elsős, másodikos, harmadikos tanulói részére biztosított „Oszi” és trénere személyében került sor.

Ahogy az iskola igazgatója fogalmazta meg, volt egy álmuk mely mindig kutya képében jelent meg, de nem akármilyen kutya képében, hanem hivatalos nevén „terápiás kutya” képében.

Ez az álom 2019. októberében válhatott valósággá Alapítványunk segítségével.

A péntekek számukra a „Nagy Napok”, az 59 gyermeké és a kutyáé, amikor is 3*45 percre „beköltözik hozzájuk a legtermészetesebb csoda”.

A tanulók szociális helyzete az iskolában rendkívül eltérő. A csoportok összetétele heterogén, nagyon szórt képet mutat. A hátrányok csökkentése végett tanév elején az Iskola egy olyan speciális terápiás lehetőség bevezetését tűzte ki célul, amely minden résztvevő gyermek számára jelentős motivációval bír: kutya által asszisztált foglalkozások beépítését a tanórákba. Az Iskola és a terápiát tartó tréner azt tervezte, hogy az első hónapban nagymozgásos játékos feladatokkal kezdenek, de a mozgás még jobban felpörgette a gyerekeket, így a szociális tanulás és a „lecsendesedés” került inkább fókuszba.  Úgy, mint az állatokkal való felelős bánásmód kialakítása; a köszönés; a szabályok betartása; a rituálék kialakítása; a kivárás; az egymásra hangolódás elősegítése; valamint a kommunikációs készség fejlesztése. Néhány alkalom után egyértelművé vált, hogy a kezdeti szakaszban elsősorban az osztálykohézió erősítése kapta a legnagyobb hangsúlyt. Az Alapítványunk által lehetővé tett terápiás lehetőség az iskolában, az intézményvezető elmondása/tapasztalata szerint a tanulók komplex fejlődésére pozitív hatással bír, ezért a programunkat az idei évben is folytatjuk.
Vissza a hírekhez
Média & Sajtó
Klubrádió, Szerepvállalás 2013.08.10

ATV, Híradó 2013.07.06.

RTL Klub, Híradó 2013.05.30.

Juventus Rádió, Budapesti Arcok 2013.05.14.

Diórádió, Reggeli Turmix 2013.01.10.
Hírlevél
Elküld

Oldaltérkép   |   Impresszum   |   Adatvédelmi nyilatkozat
Gyermekmentő Alapítvány - gyermekmentés, gyermekmentő, adó 1, adó 1 százalék
Szerzői jogok tulajdonosa © Gyermekmentő Alapítvány - 2010